+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

30 jaar Ritra Cargo

30 jaar Ritra Cargo

Ritra Cargo 30 jaar expediteur

Op woensdag 15 augustus was het zover: Ritra Cargo vierde haar 30e verjaardag! In drie decennia tijd hebben wij een mooie groei doorgemaakt. Echter zijn wij in de basis vrijwel hetzelfde gebleven. Een kort stukje geschiedenis over Ritra Cargo.

 

Meegroeien met klanten

Van oorsprong is Ritra Cargo een Indonesische expediteur. Onze vestigingen in Nederland zijn van daaruit in 1988 opgezet. Toentertijd kwam er nog veel textiel uit Indonesië. Dit is dan ook de reden dat Ritra Cargo van oudsher een fashion importeur is.

In de loop der jaren heeft er een verschuiving van de textielproductie plaatsgevonden. Ritra Cargo is hierin meegegaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij vandaag de dag sterk vertegenwoordigd zijn in heel Azië. Samen met onze betrouwbare partners waar wij vaak al tientallen jaren mee samenwerken, bedienen wij nu een groot aantal oorsprongslanden in Azië. Maar ook daarbuiten zijn wij inmiddels goed vertegenwoordigd. Dit geldt uiteraard ook voor andere productgroepen.

 

Missie en visie vrijwel onveranderd

Ritra Cargo oude foto's

Foto’s uit de oude doos

Vasthouden aan de oorspronkelijke missie en visie, dat kan alleen als het loont. Voor de klanten, maar ook voor het team. Het team van Ritra Cargo kenmerkt zich door teamspirit en dat zorgt voor een goede sfeer. En dat stralen wij ook uit. Niet voor niets zijn er klanten die al 25 jaar zaken met ons doen, en zijn er collega’s die al net zo lang bij ons werken!

Kort samengevat leunt onze organisatie op drie pijlers:

  1. Persoonlijke klantcontact
  2. Razendsnelle informatievoorziening naar klanten
  3. Proactieve dienstverlening, voorbereid op de toekomst

Persoonlijk contact met klanten heeft altijd centraal gestaan, en dat is nog steeds zo. Daarom had iedere klant in 1988 al één vast contactpersoon en is dit nu nog steeds zo. Zo kan er snel worden geschakeld en dat is wel zo prettig!

Verder is de informatievoorziening naar onze klanten toe altijd al een prioriteit geweest. Echter waar vertrek- en aankomstberichten vroeger via de fax werden verstuurd, gebeurt dit nu natuurlijk digitaal. Wij hebben zelfs een heel team dat de meest actuele vertrek- en aankomstinformatie bijhoudt! Zo bent u altijd op de hoogte van de status van uw zending.

Tot slot zit de voorlopers mentaliteit verankerd in het DNA van Ritra Cargo. Door onze dienstverlening continu proactief door te ontwikkelen, zorgen wij ervoor dat we zijn voorbereid op de toekomst. Tegenwoordig speelt ICT hierin natuurlijk een centrale rol. Niet voor niets zijn wij bij belangrijke ontwikkelingen op dit gebied altijd nauw betrokken en zien wij onszelf steeds meer als ‘ICT-expediteur’.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.