+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Achter de schermen bij import expediteur Dennis

Achter de schermen bij import expediteur Dennis

De Rotterdamse Waalhaven is al jarenlang zijn werkterrein. Eerst was dat aan de Van Weerden Poelmanweg, sinds 4 jaar op de Albert Plesmanweg. Maar al die tijd bij Ritra Cargo. Hij kwam binnen in 1999 en is nooit meer weggegaan. In dit interview krijgt u een kijkje in de keuken van import expediteur Dennis.

 

Even voorstellen

Dennis is geboren en getogen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, in het kleine kustdorp Stellendam. Hij gaat naar de HAVO in Hellevoetsluis en ontmoet daar een wel heel leuke dame! Uiteindelijk mag hij haar, Manon, ‘zijn vrouw’ noemen.

 

Het bloed kruipt al snel waar het niet gaan kan; als bijbaantje organiseert hij de bevoorrading van vissers- en bunkerboten en soms ook van jachten. Hij ontvangt bestellingen (toen nog per telefax…), verzamelt de producten en levert deze af.

 

Een paar jaar later steekt hij de Haringvlietdam over voor een nieuwe basis in Hellevoetsluis. Samen met Manon heeft Dennis twee kinderen; dochter Ynke van 13 en zoon Niek van 9. In zijn vrije tijd mag hij graag een stuk wandelen en naar dancemuziek luisteren.

 

Als we collega’s vragen om Dennis te omschrijven komt vaak naar voren dat ze zijn ‘rust’ en geduld erg waarderen.

 

“Ik kan Dennis omschrijven als een behulpzame collega en een rustige, harde werker. Juist daardoor valt hij op. Hij is kritisch als dat nodig is, maar dan eigenlijk vooral op zijn eigen werkzaamheden.”

 

“Dennis is een accurate en creatieve vent, die onverwacht met een droge opmerking of grappige woordspeling uit de hoek kan komen. Daarnaast is het erg prettig dat hij zo geduldig is.”

 

“Ik werk al 11 jaar met Dennis samen en heb dit altijd als prettig ervaren. Dennis zal altijd alles tot in puntjes voor zijn klanten verzorgen. Ook neemt hij in mijn vakantie mijn accounts waar en vanuit mijn klanten wordt dit als erg prettig ervaren.”

Dennis de Vos, import expediteur

 

De weg naar expediteur

Tijdens zijn breed georiënteerde, logistieke opleiding aan het Scheepvaart en Transportcollege (S.T.C.) loopt Dennis stage bij diverse bedrijven. Hij gaat aan het werk in een warehouse, bij ECT en op de kapiteinskamer van een cargadoor die gespecialiseerd is in het verschepen van ijzererts. Vooral op het eerste stageadres zijn de taken veelzijdig.

 

Dennis: “Van onverwachte ritten heen en weer naar België, het leren besturen van een vorkheftruck, bevoorraden en beheren van het magazijn, tot projecten waarvoor ik een zweefvliegtuig moest vervoeren. Geen dag was hier hetzelfde.

 

Na zijn opleiding komt hij in 1999 bij Ritra Cargo terecht op de afdeling Import Operations. Hier werkt hij onder anderen samen met Wilfred Sparnaay en later ook met Ronald de Jong. Ook zij zijn nog altijd vaste gezichten van team Ritra. In de avonduren gaat Dennis bij het S.T.C. meerdere studies volgen om zijn kennis te verbreden. Hij haalt hier uiteindelijk ook zijn diploma ‘Expediteur’.

 

Dennis: “Na een tijdje op Operations te hebben gewerkt wilde ik graag wat meer klantcontact. Al snel werd er ruimte gecreëerd om een overstap te maken naar Customer Service.”

 

 

Dagje meelopen met import expediteur Dennis

Dennis heeft een divers klantenpakket, met zowel fashion als niet-fashion klanten. Daarnaast is hij al jarenlang het vaste contactpersoon van een groot confectiebedrijf. Voor deze trouwe Ritra-klant regelt hij niet alleen de verschepingen, maar verzorgt hij ook de warehousing.

 

Hier komt een sterk staaltje voorraadbeheer bij kijken. Zijn klant verscheept namelijk niet alleen folderartikelen, maar heeft ook zogenaamde ‘never-out-of-stock’ producten. Deze goederen moeten altijd op voorraad blijven zodat men ze op korte termijn kan afroepen voor levering. Dat is een precies, en soms ook ingewikkeld, werkje.

 

Al ver voordat de zendingen aankomen in Rotterdam verzamelt hij alle informatie over aankomende orders en de diverse afleveradressen en levertijden. Zowel de leveranciers als de klant werken al jaren in TRACOS, wat ervoor zorgt dat Dennis alles na vertrek van de goederen al snel inzichtelijk heeft.

 

Sinds de klant er een paar jaar geleden voor heeft gekozen om een grotere voorraad aan te leggen in Rotterdam, is het van belang dat de lijntjes met het warehouse kort zijn. Dennis weet precies wat waar ligt en stuurt de loods aan om te order picken, stickeren, labelen en om het op order te sorteren van stuks, maat, kleur, etc.

 

Dennis: “Het is de kunst om alle artikelen op precies het juiste moment, en voorzien van de juiste documentatie, door de loods klaar te laten zetten en in te plannen voor levering. Vaak werk je onder tijdsdruk. Maar als dit slaagt zonder dat de klant daar iets van merkt, dan heb ik mijn taak goed volbracht.”

 

“Met de huidige, wereldwijde problemen zoals corona, congestie, vertragingen en het personeels- en chauffeurstekort geeft het me een voldaan gevoel om toch op tijd te kunnen afleveren.”

 

 

Dennis over Ritra Cargo

Als je al sinds 1999 voor dezelfde werkgever werkt, dan zit je goed op je plek. Wij vroegen Dennis hoe het komt dat Ritra Cargo al ruim 23 jaar zijn veilige haven is.

 

Dennis: “Veel mensen werken hier al een lange tijd. Je krijgt de vrijheid om, binnen bepaalde kaders, op je eigen manier je werk in te delen. Ook de mogelijkheid tot thuiswerken is erg prettig. Er heerst een open structuur; ook directeuren Ad en Martijn zitten op dezelfde werkvloer, dus je loopt gemakkelijk even naar elkaar toe. Daarnaast spreekt de ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit mij erg aan.”

 

Ook geïnteresseerd in warehousing, fysieke Distributie & value added services? U leest er meer over op onze website.

 

Benieuwd geworden naar andere collega’s? Kijk dan eens op onze teampagina!

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.