+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Achter de schermen bij luchtvracht expediteur Kenneth

Achter de schermen bij luchtvracht expediteur Kenneth

Onder de rook van Amsterdam bevindt zich het kantoor van Ritra Cargo Schiphol. Met een direct uitzicht op de landingsbaan is meteen duidelijk waar het hier allemaal om draait: luchtvracht. Kenneth is al ruim 9 jaar één van de vaste medewerkers van ons team. In dit interview geeft hij u een kijkje achter de schermen. Leest u mee?

 

 

 

Luchtvracht organiseren van A tot Z

Op de vraag waarom Kenneth zijn werk zo leuk vindt heeft hij snel het antwoord paraat: “de diversiteit. Als luchtvracht expediteur is geen dag hetzelfde”. En dat blijkt wel als we hem vragen naar wat voorbeelden.

Zo begint hij zijn dag standaard met het checken van vertrekken. Zijn de ingeplande zendingen gevlogen? Tussen Ritra Cargo en de luchtvrachtafhandelaren zijn de lijnen kort. Ook de loodsruimte op de begane grond aan het pand op de Fokkerweg draagt bij aan diezelfde snelle manier van werken. “Je loopt snel even heen en weer, wat handig is, want alles heeft hier altijd haast.”

 

Ook maken ze in Amsterdam zelf de douane uitklaringen en wordt het fiscale deel terplekke geregeld. Zoals Kenneth zegt: “we doen eigenlijk alles, behalve vliegen”.

 

Het werken onder tijdsdruk gaat hem makkelijk af. Hij weet eigenlijk ook niet beter. In tegenstelling tot de meerdere weken transittijd bij spoor- en zeevrachtzendingen, moet er bij luchtvracht binnen een paar dagen worden geschakeld.

 

 

Blije klanten als prioriteit

Naast de vaste werkzaamheden komen er dagelijks aanvragen van (potentiële) klanten binnen. Veel vragen hebben betrekking op gevaarlijke goederen. Dat is niet zonder reden. Het versturen van de zogenaamde ‘dangerous goods’ is inmiddels een expertise van de collega’s op Schiphol.

 

Adviseren en goed met de klant meedenken, Kenneth is er trots op: “We staan in de markt bekend om onze eerlijkheid en snelheid.” Door jarenlange ervaring en het opbouwen van betrouwbare contacten weet de luchtvrachtafdeling precies waar ze de beste luchtvracht tarieven kunnen krijgen. Vervolgens kunnen er scherpe klantoffertes worden afgegeven. Dat klanten dit waarderen blijkt wel uit de vele terugkerende aanvragen en boekingen.

 

 

Duurzaamheid en ICT

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en ICT slaan luchtvracht zeker niet over. Kenneth merkt het ook: “Klanten vragen steeds vaker om gedetailleerde informatie. De CO2-emissie wordt tegenwoordig veel belangrijker gevonden.”

 

Ook geeft Kenneth aan op dit moment veel in contact te zijn collega’s van de ICT-afdeling. Samen zoeken zij naar manieren om het online supply chain platform TRACOS meer en meer te gaan gebruiken voor luchtvrachtzendingen. Dit gaat zorgen voor beter beschikbare data en tijdwinst voor alle betrokken partijen.

 

 

Teamwork

Dat niet alleen de lijntjes in Amsterdam onderling kort zijn blijkt wel als we Kenneth vragen naar de samenwerking tussen de kantoren in Rotterdam en Amsterdam. Zo wist collega Peter van Herk Kenneth pas nog te vinden voor een project van één van zijn klanten.

 

Waar deze klant normaliter metalen grondstoffen per zee vervoert, hadden de 5 zendingen van ieder 10 pallets met 10.000 Kilo naar Kuwait, deze keer erg veel haast. In een week tijd kreeg Kenneth de zendingen ter plaatse. Wat een mooi staaltje teamwork!

 

 

Over Kenneth

Kenneth is een geboren en getogen Amsterdammer. Al tijdens zijn opleiding MBO Luchtvaart Logistics vindt hij zijn eerste baan in de logistiek. Dat was als loods medewerker bij expediteur Wilson.

Via een oud-klasgenoot komt hij in contact met Ritra Cargo. Er staat op dat moment een vacature open als luchtvracht expediteur. Kenneth wordt aangenomen en voelt zich tussen de andere vijf mannen van team Schiphol al snel als een vis in het water. Hier zit hij dan ook al ruim negen jaar goed op zijn plek.

Zijn directe collega’s Jean, John, Mike, Rob en Jessey zien hem als een gezellige, betrokken en behulpzame teamspeler. Hij houdt van een geintje, maar werkt daarna net zo hard weer door. In de vakanties vindt hij het vanzelfsprekend om bij te springen. Of dat nu export of import is. “Zo gaat dat gewoon in een klein team”, vindt Kenneth.

Achter de schermen bij luchtvracht expediteur Kenneth

Benieuwd geworden naar andere collega’s? Kijk dan eens op onze teampagina!

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.