+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Achter de schermen bij sales medewerker Marjo

Achter de schermen bij sales medewerker Marjo

Er is een grote kans dat u Marjo al kent. Wie Ritra’s sales afdeling weleens heeft gebeld met een vraag heeft haar zeer waarschijnlijk al een keer aan de lijn gehad. Sinds 2008 is zij daardoor een bekende stem voor velen. Voor dit interview mochten wij haar alles vragen. Die kans lieten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan! Leest u mee? 

 

 

Even voorstellen

Marjo de Vrind is geboren als 11e kind in een groot, Rotterdams gezin. Samen met haar 7 broers en 5 zussen groeide zij op in de deftige wijk Kralingen. Het was toen nog niet zo gebruikelijk als nu, dat vrouwen hun loopbaan begonnen in een ‘mannenwereld’. Zij startte haar carrière dan ook in een heel andere bedrijfstak en vond haar draai in de verpleging.

 

Na 8 jaar besloot zij voor een nieuw avontuur te kiezen. Marjo ging werken in een kibboets, een leefgemeenschap in Israël. Toen zij terugkwam volgde er verschillende banen via een uitzendbureau. Daar deed zij, per ongeluk en onverwacht, haar eerste werkervaring op in de logistiek. Al snel bleek dit een gouden match. Na te hebben gewerkt bij Hanjin Shipping, Ebrex en Panalpina kwam zij in 2008 terecht bij Ritra Cargo.

 

Onze reislustige collega heeft naast het maken van verre reizen, naar niet zo voor de hand liggende bestemmingen (weet u waar Kirgizië ligt?!), nog meer hobby’s. Zo leest en kookt zij graag en mag ze tot genoegen van haar collega’s ook graag bakken.

Marjo de Vrind

 

Een werkdag op sales

In principe begint iedere werkdag hetzelfde. Allereerst de mail beantwoorden, zowel van de agenten, collega’s als van klanten. In haar rol heeft Marjo veel contact met agenten. Wereldwijd weten ze haar te vinden.

 

Iedere maand worden er natuurlijk ook nieuwe inkooptarieven onderhandelt met rederijen en co-loaders. Daarna volgen de klantoffertes. Tussen alle werkzaamheden door wordt er natuurlijk tijd vrijgemaakt voor klantbezoeken en telefoontjes. Volgens Marjo is het juist de diversiteit die haar werk al jaren zo leuk maakt.

 

Marjo: “Je weet van tevoren nooit welke vragen je krijgt. Er komt van alles voorbij: aanvragen voor SUP boards uit Qingdao, landbouwmachines uit Egypte, goud uit Ghana, koffie uit Ethiopië, meubels uit Indonesië.We kunnen mensen niet met alles helpen, maar leerzaam om te weten waar goederen van gemaakt worden en welke oorsprong ze hebben, is het wel.

 

Haar expertise ligt overigens zonder twijfel bij import uit Indonesië. Ze is er meerdere keren geweest, kent en begrijpt daardoor de cultuur en heeft door de jaren heen een goede band opgebouwd met collega Gusti, die werkt op Ritra’s kantoor in Denpasar.

 

Zo nu en dan wil er ook nog weleens een particulier bellen. Deze zendingen kan Ritra helaas niet verzorgen. Door haar ervaring weet Marjo snel te schakelen. Ze geeft nog wat advies mee en verwijst hen dan door naar de juiste partij hiervoor.

 

 

Sharing is caring

Ook neemt Marjo graag nieuwe (sales) collega’s onder haar hoede. Ze weet door haar jarenlange ervaring veel over de logistieke markt, kent door haar reizen in flink wat landen de cultuur en gebruiken en is altijd betrokken bij het wel en wee van klanten en collega’s. Verder vindt zij het leuk om bedrijven te begeleiden bij het transport van A tot Z.

 

Marjo: “Ik leg mensen graag het transporttraject uit. Tegelijkertijd houdt mij dit scherp, als mensen vragen stellen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn.”

 

Ze denkt graag mee met klanten. Als er veranderingen zijn welke een direct effect hebben op de werkzaamheden en afwikkeling van zendingen, dan denkt zij op dat moment graag mee. Ze probeert zo nét iets meer te betekenen voor Ritra’s klanten. Ze denkt dat dít het ook is, wat Ritra op de kaart zet.

 

Marjo: “Het persoonlijke contact en de aandacht voor klanten is wat bij Ritra nog altijd voorop staat.

 

 

Herinneringen en vooruitzichten

Als je ergens al bijna 15 jaar werkt maak je van alles mee. Wat is Marjo bijgebleven na al die jaren?

 

Marjo: “Toen ik pas bij Ritra werkte en voor de eerste keer de voorjaarsgroet kreeg, was ik erg verrast. De voorjaarsgroet is een plantenbakje met bloembollen die Team Ritra traditiegetrouw op de eerste dag van de lente ontvangt. Dit is zo’n leuke traditie! En voor mij echt een blijk van waardering.”

 

Als we het hebben over de dagelijkse gang van zaken kan ze kort zijn. Die bevalt haar goed.

Marjo: “De open sfeer onder de collega’s en kleinschaligheid van het bedrijf heb ik altijd als erg prettig ervaren.”

 

Uiteraard blijven er ook genoeg herinneringen hangen op het gebied van klantcontact. Eén van de leukste complimenten die ze kreeg was op het gebied van haar betrokkenheid.

 

Marjo: “Vrij jonge, onervaren mensen die een bedrijf aan het opzetten waren en heel blij werden van mijn uitleg. Ze hadden het gevoel dat ze alles konden vragen en dat ik de tijd voor hen had genomen. Daar doe je het toch voor?”

 

Tot slot vroegen we Marjo naar haar doelstellingen en plannen voor de komende periode.

 

Marjo: “Ik heb heel veel geleerd bij Ritra, ik hoop volgend jaar 67 te worden en kan terugkijken op een hele leuke, uitdagende baan. Ik ga mezelf rustig aan maar eens voorbereiden op mijn pensioen…”

 

 

Benieuwd naar andere medewerkers van Team Ritra Cargo? Op onze website vindt u het verhaal van onder anderen Dennis, Peter, Rob, Brian en Patty.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.