+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Annulering feederdiensten Zuid-China

Annulering feederdiensten Zuid-China

Feederdiensten Zuid-China

Vanaf volgende week worden in Zuid-China de eerste feederdiensten voor containers stilgelegd. In de aanloop naar het Chinees Nieuwjaar in februari zal dit leiden tot een grote daling van capaciteit. Diverse rederijen waarschuwen voor een verstoring die duurt van eind december tot zeker half februari volgend jaar.

 

 

Door het nemen van het besluit om feederafvaarten te annuleren heeft het zeevarende personeel de gelegenheid om het twee weken durende Chinees Nieuwjaarsfeest met familie te vieren. Zo krijgen zij namelijk de mogelijkheid om aan de strenge, Chinese quarantaineregels te voldoen.

 

Voor verladers zal dit grote gevolgen hebben voor acceptatie van lading uit diverse Zuid-Chinese havens. De havens die normaliter hun doorvoer vinden via Hong Kong, Yantian, Shekou en Nansha zullen nu tijdelijk niet bereikbaar zijn.

 

Getroffen havens zijn onder meer Fuzhou, Zhongshan, Foshan en Huangpu. Lading vanuit de grotere havens zoals Hong Kong, Yantian, Xiamen en Shekou kan gewoon vertrekken. Wij adviseren u om uw lading uit deze mainports voorlopig op basis van FOB te boeken.

 

Wilt u weten of dit ook voor u gevolgen heeft? Neem dan contact op met uw Ritra Cargo contactpersoon.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.