+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Blank sailings in het piekseizoen

Blank sailings in het piekseizoen

De maanden juli en augustus zijn ieder jaar weer goed voor een enorme piek in het aantal zendingen vanuit Azië. In deze periode worden er namelijk grote volumes winterkleding verscheept. Dit jaar hebben rederijen daar bovenop meerdere blank sailings aangekondigd. Hierdoor zal er mogelijk niet genoeg scheepsruimte beschikbaar zijn voor alle lading. Wat veroorzaakt deze blank sailings en wat kunt u doen om problemen te voorkomen?

 

Vraag en aanbod uit balans

In tegenstelling tot de voorspellingen blijft de groei van de wereldeconomie achter. Tegelijkertijd worden er een groot aantal nieuwe megaschepen opgeleverd. Hierdoor is de hoeveelheid scheepsruimte tegenover het ladingaanbod flink uit balans. Rederijen hebben moeite om de schepen gevuld te krijgen. Daarom zijn er in juli en augustus enkele blank sailings aangekondigd.

 

Daarnaast speelt de nieuwe IMO-wetgeving die per 1 januari 2020 ingaat ook een rol. Rederijen hebben aangegeven in juli en augustus verschillende schepen uit de vaart te nemen om scrubbers te installeren. Dit duurt gemiddeld zo’n 30 tot 40 dagen, waardoor deze schepen hun wekelijkse afvaart zullen missen.

 

De verwachting is dan ook dat er de komende tijd een tekort aan scheepsruimte zal ontstaan. Hoe groot dit probleem zal zijn valt echter nog lastig te voorspellen.

 

Tijdig boeken

We adviseren u om in uw planning rekening te houden met de blank sailings. Door tijdig te boeken voorkomt u dat uw zendingen onnodig vertraging oplopen. Bij vragen kunt u uiteraard altijd bij uw Ritra Cargo contactpersoon terecht.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.