+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Toenemend capaciteitstekort zeevracht Azië

Toenemend capaciteitstekort zeevracht Azië

De ruimte op containerschepen vanuit Azië is momenteel beperkt. Vooral vanuit China is er een ruimtetekort. Meerdere problemen liggen hieraan ten grondslag. De verwachting is dat het capaciteitstekort voorlopig nog zal aanhouden.

 

Te veel lading, te weinig ruimte

Allereerst hebben rederijen zich vergist in de hoeveelheid goederen die vanuit China moesten worden verscheept na de Golden Week. Gewoonlijk is het aanbod van lading na de Golden Week laag, echter is het aanbod een stuk hoger dan verwacht. Daarnaast worden momenteel veel goederen aangeboden voor de Kerstperiode.

Naast het grote aanbod van lading, is de ruimte ook nog eens zeer beperkt. Vanaf november vinden er “blank sailings” in de afvaartschema’s plaats. Dit houdt in dat afvaarten worden geschrapt. Daarmee is er minder ruimte beschikbaar. Bovendien gaat er met het wegvallen van rederij Hanjin ook veel capaciteit verloren. Het aanbod aan lading is dus voorlopig fors meer dan de beschikbare ruimte.

 

Houd rekening met vertragingen

De grote hoeveelheid lading tezamen met het ruimtetekort, kan voor vertragingen zorgen. We vragen u en uw leveranciers dan ook om zo vroeg mogelijk te boeken. Daar komt nog eens bij dat er vanaf 1 november nieuwe tariefverhogingen zijn aangekondigd door de rederijen. De beperkte scheepsruimte zal dit een hogere kans van slagen geven. Daarom zal de situatie waarschijnlijk voorlopig niet veranderen.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.