+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Importeren uit China uitgelicht: Cargo Services op bezoek

Importeren uit China uitgelicht: Cargo Services op bezoek

Met 16 kantoren in alle belangrijke haven- en productieplaatsen behoort onze agent Cargo Services tot de 25 grootste logistiek dienstverleners in China. Al ruim 20 jaar zijn zij daar onze vaste partner. Zo kunnen wij snel en betrouwbaar goederen importeren uit China. Onlangs bezocht Nico van Cargo Services ons in Nederland. Hierbij stond het verder versterken en verbeteren van de samenwerking centraal.

 

Gezamenlijk klanten bezoeken

Een belangrijk onderdeel van Nico´s bezoek was de kennismaking met klanten. Samen met verschillende Ritra collega’s ging ze op bezoek bij klanten die goederen importeren uit China. Nico vertelde hen wat over Cargo Services, hun werkwijze in China en relevante diensten voor de betreffende klant. Naast kennismaken, draaide de bezoeken natuurlijk ook om het verbeteren van de huidige samenwerking. Dit werd dan ook uitvoerig besproken.

 

Digitale samenwerking verbeteren

Naast de klantbezoeken stond ICT ook hoog op de agenda. Cargo Services China werkt al jarenlang in Ritra Cargo’s PO-management tool, het Traffic Control System. Hiermee kunnen klant, agent en expediteur de inbound logistiek van hun cargo China inzien en beheren. Zo wordt het complete traject van goederen importeren uit China inzichtelijk voor alle partijen.

Als frequent gebruiker van TCS is Nico een belangrijk klankbord. Samen met onze ICT-specialisten heeft ze de mogelijke verbeteringen die zij zag voor TCS doorgenomen. Zo kan het importeren uit China in de toekomst nog soepeler verlopen.

 

Ontwikkelingen importeren uit China via het spoor

In 2030 zal 18% van de containers naar verwachting over het spoor gaan. Het is dan ook niet verrassend dat importeren uit China steeds vaker via het spoor gaat. Cargo Services ziet ook dat spoorvervoer naar Nederland toeneemt en houdt de ontwikkelingen op dit gebied nauwkeurig voor ons in de gaten.

Zo zijn Hanging Garment (GOH) containers nu ook mogelijk voor wie per spoor wil importeren uit China. Voor veel retailers is dit een fijne manier van kledingtransport. Daarnaast neemt de frequentie waarmee de treinen vertrekken toe en groeit het aantal bestemmingen. Spoorvervoer wordt daarmee een steeds interessantere optie voor wie goederen wil importeren uit China.

 

Onderlinge band versterken

Heel wat collega´s hebben dagelijks contact met Cargo Services en zo ook met Nico. Zeker dan is het leuk en goed om elkaar eens in het echt te ontmoeten!

Er werden er diverse activiteiten met collega´s ondernomen. Zo was er onder andere een uitstapje naar het molencomplex Kinderdijk. Nico wilde deze historische molens graag eens bewonderen! Maar ook werd ze elke avond mee uit eten genomen door collega´s. Naast de nodige besprekingen en bezoeken, waren dit soort uitjes een minstens zo belangrijk onderdeel van Nico´s bezoek aan Nederland.

 

Goederen importeren uit China: over Cargo Services

Op het gebied van zowel zeevracht als luchtvracht is Cargo Services een grote speler in China. Met 16 kantoren in China en Hong Kong alsmede vestigingen en agenten wereldwijd, kunnen zij klanten met cargo China volledig ontzorgen. In 2017 behoorden zij tot de 25 grootste logistiek dienstverleners van het land. Voor wat betreft luchtvracht stonden zij zelfs in de top 15. Niet voor niets zijn zij al ruim 20 jaar onze vaste partner voor alle goederen die wij importeren uit China.

 

Een belangrijke specialisatie van Cargo Services is fashion cargo. Zij hebben dan ook de nodige faciliteiten om dit type goederen deskundig te vervoeren en op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan stofvrije loodsen waarbij de vochtigheid en temperatuur worden gecontroleerd. Maar ook kunnen kledingstukken in Garment on Hanger (GOH) containers worden vervoerd. Hiervoor hebben zij zelfs een eigen innovatief inklapbaar GOH-systeem ontwikkeld. Daarnaast kunnen scanpack, labelling en pick & pack via hen ook plaatsvinden in China.

 

Meer weten over importeren uit China? Bezoek onze pagina, of neem direct contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.