+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Chinees nieuwjaar beïnvloedt transport

Chinees nieuwjaar beïnvloedt transport

Van 15 t/m 21 februari viert China het Chinees nieuwjaar. Dit betekent dat er een week lang feest wordt gevierd, waarbij iedereen vrij is. Logischerwijs heeft dit ook consequenties voor het transport.

 

Wekenlang problemen

Naast de bovengenoemde wettelijk verplichte vrije dagen, hebben veel Chinezen langer vrij. Vaak nemen zij in de periode voorafgaand aan deze week een aantal dagen verlof, evenals erna. De bezetting bij veel bedrijven is rondom deze periode dus minimaal.

Daarnaast ontstaat er grote druk op de scheeps- en luchtvrachtcapaciteit. Veel zendingen worden eerder aangemeld, omdat er tijdens het Chinees nieuwjaar geen transporten worden uitgevoerd. Hierdoor zitten de containerschepen en vliegtuigen bomvol. Verder zijn de fabrieken tijdens het Chinees nieuwjaar gesloten, waardoor het ladingaanbod na deze week weer lager is. Als gevolg hiervan worden er ieder jaar weer enkele afvaarten en vluchten geschrapt. Van tevoren is helaas niet te voorspellen welke dit zullen zijn. Het is daarom verstandig om in uw planning ruim van tevoren rekening te houden met het Chinees nieuwjaar.

 

Onze vakantiekalender geeft inzicht

Wij adviseren u om uw zendingen tijdig aan te melden bij lange vakantieperiodes zoals het Chinees nieuwjaar. Om altijd zicht te hebben op dit soort dagen, hebben wij voor u de ‘vakantiekalender productielanden’ gemaakt. Hierin staan alle nationale feestdagen in China, Indonesië, India, Vietnam en Bangladesh vermeld. Deze kunt u hier gratis downloaden.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.