+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Chinees Nieuwjaar 2020: tips voor importeurs

Chinees Nieuwjaar 2020: tips voor importeurs

Feederdiensten Zuid-China

Update: Verlenging Chinees Nieuwjaar door Coronavirus

Om de verdere uitbraak en verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft het Chinese Staatsbureau aangekondigd de vakantie rondom het Chinees Nieuwjaar te verlengen. Met uitzondering van Hongkong is er een verlenging van 7 dagen ingesteld. Dit betekent dat het werk weer wordt hervat op 10 februari. Voor Hongkong zal dit op 3 februari zijn. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de handel met China.

 

In eerdere berichtgeving waarschuwden we al voor extra druk op de scheepscapaciteit doordat het Chinees Nieuwjaar bijna naadloos aansluit op het piekseizoen. De uitbraak van het Coronavirus en de verlenging van de Nieuwjaarsvakantie zorgen ervoor dat deze situatie verder verslechterd. Omdat de fabrieken nu ook langer gesloten blijven, zal de productie van goederen eveneens achterblijven. Importeurs moeten daarom helaas rekening houden met extra vertragingen van zendingen.

 

Uiteraard houden wij u op de hoogte van verdere belangrijke ontwikkelingen in China. Indien u vragen heeft over uw zending, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw Ritra Cargo contactpersoon.

 

Bericht 21 november 2019

Chinees Nieuwjaar 2020: tips voor importeurs

Op 25 januari 2020 begint voor de Chinezen het jaar van de Rat. Hiermee wordt ook meteen het begin van het Chinees Nieuwjaar ingeluid, dat officieel tot 30 januari zal duren. Dit zorgt ieder jaar weer voor een tekort aan scheepscapaciteit. Het is daarom belangrijk om hier als importeur nu al rekening mee te houden.

 

Chinees Nieuwjaar 2020 dicht op piekseizoen

De eerste dag van het Chinees Nieuwjaar valt elk jaar anders, maar is altijd ergens tussen 21 januari en 20 februari. In 2020 zal het Chinees Nieuwjaar worden gevierd van zaterdag 25 januari t/m donderdag 30 januari. Dit is dus erg vroeg. Het Chinees Nieuwjaar sluit hiermee bijna naadloos aan op het piekseizoen dat van december t/m januari loopt. Mogelijk zorgt dit voor extra capaciteitsproblemen.

 

Wekenlang druk op scheepscapaciteit

De festiviteiten rondom het Chinees Nieuwjaar duren officieel één week. Hiermee is dit de belangrijkste en langst durende vakantieperiode in China. Bovendien verlengen veel Chinezen deze vakantieperiode nog met een aantal dagen. Hierdoor hebben veel organisaties in de weken voorafgaand en na het Chinees Nieuwjaar te maken met een minimale bezetting. Dit alles heeft grote gevolgen voor de import en export.

 

We adviseren u dan ook om in uw planning rekening te houden met het Chinees Nieuwjaar. Dit keer nog meer dan anders, vanwege het piekseizoen dat er zeer dicht op zit. Plaats uw boekingen daarom tijdig, zodat u problemen rondom scheepscapaciteit voor bent. Zo voorkomt u dat uw zending niet op de geplande afvaart mee kan en vertraging oploopt.

 

Planning van en naar Azië

Landen in Azië kennen veel meer feestdagen dan Nederland. Het komt dan ook regelmatig voor dat het werk daar één of meerdere dagen stilligt. Als u hier niet van op de hoogte bent kan dit uw planning behoorlijk in de war schoppen.

 

Om klanten te helpen met plannen heeft Ritra Cargo de Vakantiekalender Productielanden ontwikkeld. Hierin zijn alle feestdagen in Bangladesh, China, India, Indonesië en Vietnam terug te vinden. Onze agenten geven elk jaar de exacte data aan ons door, die wij verwerken in de Vakantiekalender. Nergens vindt u zo’n betrouwbaar en gebruiksvriendelijk overzicht.

 

Download direct de Vakantiekalender Productielanden 2019 (versie 2020 binnenkort beschikbaar).

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.