+31 (0)10 76 71 000
Select language

Chinees Nieuwjaar 2020: tips voor importeurs

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Chinees Nieuwjaar 2020: tips voor importeurs

Chinees Nieuwjaar

Op 25 januari 2020 begint voor de Chinezen het jaar van de Rat. Hiermee wordt ook meteen het begin van het Chinees Nieuwjaar ingeluid, dat tot 8 februari zal duren. Dit zorgt ieder jaar weer voor een tekort aan scheepscapaciteit. Het is daarom belangrijk om hier als importeur nu al rekening mee te houden.

 

Chinees Nieuwjaar 2020 dicht op piekseizoen

De eerste dag van het Chinees Nieuwjaar valt elk jaar anders, maar is altijd ergens tussen 21 januari en 20 februari. In 2020 zal het Chinees Nieuwjaar worden gevierd van zaterdag 25 januari t/m zaterdag 8 februari. Dit is dus erg vroeg. Het Chinees Nieuwjaar sluit hiermee bijna naadloos aan op het piekseizoen dat van december t/m januari loopt. Mogelijk zorgt dit voor extra capaciteitsproblemen.

 

Wekenlang druk op scheepscapaciteit

De festiviteiten rondom het Chinees Nieuwjaar duren twee weken. Hiermee is dit de belangrijkste en langst durende vakantieperiode in China. Bovendien verlengen veel Chinezen deze vakantieperiode nog met een aantal dagen. Hierdoor hebben veel organisaties in de weken voorafgaand en na het Chinees Nieuwjaar te maken met een minimale bezetting. Dit alles heeft grote gevolgen voor de import en export.

 

We adviseren u dan ook om in uw planning rekening te houden met het Chinees Nieuwjaar. Dit keer nog meer dan anders, vanwege het piekseizoen dat er zeer dicht op zit. Plaats uw boekingen daarom tijdig, zodat u problemen rondom scheepscapaciteit voor bent. Zo voorkomt u dat uw zending niet op de geplande afvaart mee kan en vertraging oploopt.

 

Planning van en naar Azië

Landen in Azië kennen veel meer feestdagen dan Nederland. Het komt dan ook regelmatig voor dat het werk daar één of meerdere dagen stilligt. Als u hier niet van op de hoogte bent kan dit uw planning behoorlijk in de war schoppen.

 

Om klanten te helpen met plannen heeft Ritra Cargo de Vakantiekalender Productielanden ontwikkeld. Hierin zijn alle feestdagen in Bangladesh, China, India, Indonesië en Vietnam terug te vinden. Onze agenten geven elk jaar de exacte data aan ons door, die wij verwerken in de Vakantiekalender. Nergens vindt u zo’n betrouwbaar en gebruiksvriendelijk overzicht.

 

Download direct de Vakantiekalender Productielanden 2019 (versie 2020 binnenkort beschikbaar).

 

Ander belangrijk nieuws