+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Chinees Nieuwjaar en andere belangrijke vakantiedagen

Chinees Nieuwjaar en andere belangrijke vakantiedagen

Feederdiensten Zuid-China

De langere vakantieperiodes in Aziatische productielanden kunnen nogal eens voor problemen zorgen. Zo gaat de zeevracht rondom dit soort periodes vaak gebukt onder capaciteitsproblemen, maar ook “blank sailings”. Dit kan problemen veroorzaken voor importeurs. Daarom is het belangrijk om in uw planning rekening te houden met deze langere vakantieperiodes. Bijvoorbeeld met het Chinees nieuwjaar, dat begin februari wordt gevierd.

 

Chinees Nieuwjaar 2019 valt vroeg

Eén van de langste vakantieperiodes in China breekt binnenkort aan: het Chinees Nieuwjaar. In de week van 4 t/m 10 februari zijn de Chinezen vrij en wordt er niet gewerkt. Dit betekent dat de fabrieken stilliggen en de kantoren van onze agenten gesloten zullen zijn.

Vanwege het Chinees Nieuwjaar zal er in de weken daarvoor meer lading ‘nog even snel’ worden aangeboden. De ervaring leert dat er dan altijd te weinig capaciteit is en zendingen die te laat zijn aangemeld lopen het risico niet mee te kunnen. Het ziet ernaar uit dat de capaciteitsproblemen dit jaar zelfs nog groter zullen zijn. Rederijen geven op dit moment al aan ‘bomvol’ te zitten. Dit komt waarschijnlijk doordat het huidige piekseizoen bijna naadloos aansluit op het Chinees Nieuwjaar, wat dit jaar erg vroeg valt.

Daarentegen zal het ladingaanbod in de periode na het Chinees Nieuwjaar juist vele malen lager liggen. Dit komt doordat de productie een week lang heeft stilgelegen. Omdat rederijen met volle schepen willen varen, worden er dan gewoonlijk een aantal afvaarten geschrapt (blank sailings). Om problemen met de import rondom het Chinees Nieuwjaar proberen te voorkomen, raden wij u aan om hier in uw planning rekening mee te houden en uw zendingen tijdig aan te melden.

 

Planningshulp: vakantiekalender productielanden

Vakantiedagen in de verschillende productielanden bijhouden is tijdrovend en kan lastig zijn. Daarom hebben wij deze voor u in één overzichtelijke kalender verzameld. In onze “vakantiekalender productielanden” vindt u alle (relevante) feestdagen in Bangladesh, India, China, Indonesië en Vietnam. Zo houdt u grip op uw planning.

 

U kunt de ‘vakantiekalender productielanden’ hier direct downloaden (printversie).

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.