+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Correcte douaneaangiften – resultaten 2015

Correcte douaneaangiften – resultaten 2015

Het afgelopen jaar werden er bijna 18.500 douaneaangiften door onze douane declaranten opgemaakt. Het opmaken van zo’n aangifte is een precisiewerkje. Het is bovendien erg belangrijk dat deze correct zijn, zodat uw goederen geen vertraging oplopen.

Elk jaar worden de uitkomsten van de ingediende douaneaangiften geëvalueerd. Hieronder delen wij graag de balans over het jaar 2015 met u.

Resultaten globale- en fysieke controles

Douanecontroles worden vaak willekeurig uitgevoerd. Soms worden zij ook gericht gedaan, afhankelijk van bijvoorbeeld het oorsprongsland of het soort artikel. Er zijn twee type controles: de globale- en fysieke controle. De globale controle is in feite een documentcontrole, waarbij de douane nagaat of het artikel en de bijbehorende documentatie klopt. Bij een fysieke controle nemen zij daadwerkelijk een kijkje bij de goederen.

In 2015 werd wederom een klein percentage van de zendingen opgevraagd voor een globale- of fysieke controle. Daarbij was het foutpercentage na uitvoering van de controles erg laag. Gemiddeld werd 1,9% van de douaneaangiften voor een globale controle opgevraagd, waarbij 0,2% als foutief werd beoordeeld. Het aantal uitgevoerde fysieke controles op goederen was in 2015 slechts 1,2%. Hiervan werd 2,7% als onjuist beoordeeld.

Ritra Cargo scoort sinds 2011 onder de 2%, wanneer het gaat om foutieve aangiften na controle. Dit is ver beneden het landelijk gemiddelde. Ook in 2015 zaten wij hier met 1,5% weer ruimschoots onder.

 

Waarom is een correcte aangifte zo belangrijk?

Een correcte aangifte zorgt ervoor dat u uw goederen zo snel mogelijk in bezit heeft. Wanneer deze niet klopt, wordt er namelijk geen wegvoering afgegeven. Het kan zelfs zo zijn dat een onjuiste aangifte wordt beboet door de douane.

Daarnaast heeft een laag foutpercentage in het algemeen belangrijke voordelen. Naarmate er meer fouten worden gemaakt, worden containers namelijk vaker geselecteerd voor controle. Dit zorgt voor vertraging van de goederen, wat erg vervelend is. Kortom, correcte aangiften zijn erg belangrijk op de korte- en lange termijn!

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.