+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Cycloon Roanu ontregeld scheepvaart Bangladesh – update

Cycloon Roanu ontregeld scheepvaart Bangladesh – update

Update

De vertragingen in de haven van Chittagong zijn tot op heden helaas nog niet opgelost. Deze zijn zelfs verder geëscaleerd, mede door de feestdagen rondom de Ramadan. Inmiddels duurt het gemiddeld zo’n 9 tot 10 dagen voordat een schip kan aanleggen. Verder is de container terminal zwaar overbelast. Dit wordt veroorzaakt door een opeenhoping van schepen die willen lossen. Het duurt gemiddeld nu zo’n 5 dagen voordat een schip volledig is gelost.

Wij verwachten dat de omstandigheden in de haven van Chittagong voorlopig niet zullen wijzigen. Houdt u voor de komende periode alstublieft rekening met aanzienlijke vertragingen en gewijzigde vaarschema’s.

Update 13 juni 2016

Het oponthoud in de haven van Chittagong is tot op heden nog niet opgelost. De afgelopen weken heeft men nauwelijks een inhaalslag kunnen maken op de eerder ontstane vertragingen veroorzaakt door cycloon Roanu. Met het net begonnen piekseizoen en de moesson in aantocht, zal de zeevracht voorlopig waarschijnlijk nog overlast ondervinden. U wordt direct op de hoogte gebracht indien uw zending vertraging oploopt.


23 mei 2016

De tropische storm Roanu heeft in Bangladesh veel schade aangericht. De cycloon kwam zaterdag aan land in de havenstad Chittagong. Een groot gedeelte van de stad is daardoor overstroomd. Waarschuwingen voor hevige wind, zware regenval en vloedgolven zijn nog steeds van kracht. Als gevolg is alle scheepvaart tijdelijk stilgelegd.

Importeert u vanuit Bangladesh? Dan zal uw zending door deze omstandigheden waarschijnlijk vertraging oplopen. Daarnaast hebben de overstromingen ook schade aangericht in loodsen en op kades. Het is mogelijk dat de daar opgeslagen goederen (deels) beschadigd zijn.

Wij houden nauwlettend in de gaten of uw zending door de omstandigheden overlast ondervindt. Mocht dit het geval zijn, dan nemen wij persoonlijk contact met u op. Indien u naar aanleiding van dit bericht vragen heeft, vernemen wij dit graag.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.