+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Dagje hacken versnelt innovatie rondom delen van data

Dagje hacken versnelt innovatie rondom delen van data

Ritra Cargo winnaar iSHARE techcelerator

De eerste Tech-celerator van iSHARE leverde een schat aan nieuwe, innovatieve oplossingen voor het delen van data op. Ze zijn afkomstig van twintig multidisciplinaire teams, vaak met leden uit verschillende schakels in de keten. Na een dag lang hacken was de hoofdprijs weggelegd voor het team van Ritra, Yellowstar, Portbase, Secure Logistics en Poort8. Als onderdeel van het prijzenpakket mogen zij rekenen op veel publiciteit en maken zij kans op financiële steun voor verdere uitwerking van hun oplossing.

 

Meer dan vijftig developers, hackers, data scientists, business developers en andere specialisten stonden om negen uur ’s ochtends paraat in het kantoor van Hewlett Packard Enterprise in Amstelveen. Ze popelden van ongeduld om aan de slag te gaan met nieuwe oplossingen voor het delen van data in de logistiek. De inzet: veel exposure, onder meer via de marketingkanalen van iSHARE en de beurs ICT & Logistiek, en kans op financiële steun van de Topsector Logistiek voor verdere ontwikkeling van de oplossing.

In totaal hadden twintig, veelal multidisciplinaire teams, zich ingeschreven voor deze allereerst iSHARE Tech-celerator. Het waren teams van bedrijven die al data met elkaar deelden, maar in iSHARE mogelijkheden zagen om dat proces te verbeteren. Het waren ook teams van bedrijven die nog geen data deelden, maar nu hun kans grepen om daarvoor een interessante oplossing te bouwen. Onder de deelnemers bevonden zich organisaties als Cargonaut, Koopman Logistics, containeroverslagbedrijf ECT, maritiem dienstverlener Dirkzwager, dataintegratiespecialist ECS International, blockchainspecialist Zoof-it en Portbase, het platform voor de Nederlandse havens.

 

Hacken

De dag startte met een introductie van Eefje van der Harst, projectmanager iSHARE. Zij gaf tekst en uitleg over de Tech-celerator, lichtte het competitie-element toe en vertelde meer over de jurycriteria. Daarna stelden de teams zich aan elkaar voor en startten zij met hacken. Gewapend met laptops, koffie, thee en broodjes begonnen de elf teams in drie zaaltjes aan de uitwerking van hun case.

Aan het eind van de dag diende elk team een drie minuten durende pitch te geven voor de jury, die bestond uit Michiel Haarman (Neutraal Logistiek Informatie Platform, NLIP), Douwe Lycklama (iSHARE), Clemens Essers (Hewlett Packard Enterprise) en Nanne Onland (Cargonaut). De jury beoordeelde de teams onder meer op de concrete uitwerking van hun cases.

 

Hoofdprijs

Rond de klok van zes maakte de jury bekend welke teams het beste scoorden. De teams van ECS International en ECT vielen in de prijzen. De hoofdprijs was uiteindelijk weggelegd voor het team van Ritra, Yellowstar, Portbase, Secure Logistics en Poort8. Zoals beloofd aan de winnaars van de hoofdprijs: de komende tijd volgt meer informatie over deze toepassing van iSHARE.

 

Meer te weten komen over de voordelen van iSHARE? Breng dan een bezoek aan hun stand op de ICT & Logistiek beurs. Deze vindt plaats op 7 en 8 november 2018. Meer informatie en (gratis) aanmelden >

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.