+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Feestdagen Azië – een compleet overzicht

Feestdagen Azië – een compleet overzicht

Feestdagen Azie

Vertragingen, capaciteitstekorten en hoge tarieven. De situatie rondom Aziatische feestdagen is voor veel importeurs een verschrikking. Met de juiste kennis is veel van dit leed gelukkig te voorkomen. Speciaal voor importeurs ontwikkelde Ritra Cargo daarom de bureaukalender feestdagen Azië. Samengesteld met behulp van onze overzeese agenten, en daarom het meest nauwkeurige en complete overzicht dat er is. Zo bent u goed voorbereid en kunt u problemen voorkomen.

 

Meer vraag dan aanbod

In Azië zijn er veel feestdagen die meerdere dagen tot zelfs enkele weken duren. Wilt u rondom deze tijd goederen importeren? Dan zorgt dat vaak voor problemen. Capaciteitstekort, vertragingen en een forse stijging van de zeevrachttarieven zijn hierbij eerder regel dan uitzondering.

 

Deze problemen worden allemaal veroorzaakt door grote fluctuaties in vraag en aanbod. Voordat de feestdagen van start gaan zijn schepen vaak al lang van tevoren volgeboekt. Na afloop worden er daarentegen juist veel afvaarten geannuleerd vanwege het geringe ladingaanbod. Fabrieken hebben tijdens de feestdagen immers ook stilgelegen. Flinke vertragingen komen dan ook regelmatig voor. Doordat de vraag vele malen hoger ligt dan het aanbod, kunnen rederijen daarnaast ook nog eens fors hogere tarieven vragen.

 

Vooraf is helaas lastig te voorspellen welke problemen zich zullen voordoen. Daarom is tijdig boeken het beste advies dat we u kunnen geven. Onze bureaukalender feestdagen Azië helpt u hierbij.

 

Feestdagen Azie 2021

 

Meest complete overzicht

Veel websites op het internet kunnen u vertellen welke feestdagen er waar worden gevierd. Echter is er in Azië niet alleen sprake van nationale feestdagen, maar ook van regionale feestdagen. Deze viert men alleen plaatselijk. Dit maakt het bijblijven met feestdagen onoverzichtelijk en lastig.

 

Om een precies overzicht samen te stellen voor onze kalender vragen we onze overzeese agenten daarom om ons van de juiste informatie te voorzien. Met vestigingen in alle belangrijke haven- en productieplaatsen, weten zij namelijk precies van welke feestdagen u wel en niet op de hoogte moet zijn. Zo komen we tot een overzicht waar u op kunt vertrouwen.

 

In onze bureaukalender feestdagen Azië 2022 vindt u alle relevante feestdagen in China, Vietnam, Bangladesh, India, Indonesië, en Pakistan.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.