+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

De voordelen van importeren uit Myanmar

De voordelen van importeren uit Myanmar

Heeft u wel eens gedacht aan importeren uit Myanmar? Dit land in Zuidoost-Azië, dat grenst aan zowel China als India, biedt unieke mogelijkheden voor zeevracht. Hoewel Myanmar misschien nog niet zo bekend is als haar naaste buren, speelt het een steeds belangrijkere rol als productie- en exportland. Vooral de mode- en textielindustrie in Myanmar is sterk in opkomst en biedt interessante kansen voor importeurs!

 

Een land in ontwikkeling

Myanmar grenst met haar kustlijn aan de Andamanse Zee en de Golf van Bengalen, wat het een ideaal knooppunt maakt voor transport over zee. In de afgelopen jaren is Myanmar dan ook uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereldwijde zeevrachtsector. De strategische locatie (Myanmar ligt tussen India en China in en grenst aan Bangladesh, Laos en Thailand) biedt veel mogelijkheden voor u als verlader.

 

Bron: Wikipedia

 

De belangrijkste exportproducten uit Myanmar zijn:

  • Landbouwproducten: Rijst, thee en visproducten.
  • Natuurlijke middelen: Teakhout, jade en edelstenen.
  • Textiel en kleding: Myanmar heeft een snel groeiende textielindustrie. De nadruk ligt hierbij op export naar Europa en de Verenigde Staten.

 

In de afgelopen jaren heeft Myanmar flinke stappen gezet om haar maritieme infrastructuur te moderniseren. De regering heeft buitenlandse investeringen aangemoedigd en handelsbarrières versoepeld. De moderne havens zijn veelal vernieuwd en zijn uitgerust om grote container- en bulkschepen te ontvangen.

 

De textiel- en mode industrie heeft in Myanmar de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt.  Het land produceert een breed scala aan kleding en textielproducten. Importeurs kunnen profiteren van de kwalitatief hoogwaardige en kostenefficiënte productie. Myanmar is daarmee een land geworden om in de gaten te houden.

 

 

Sociaal betrokken agentschap

Onze lokale agent First Greenhill Logistics, begonnen in Myanmar in 2013, bestaat uit een team doorgewinterde logistieke professionals. Het bedrijf heeft vier vestigingen in Myanmar: Mandalay, Bago, Naypyidaw en Yangon. Daarnaast beschikken zij ook over filialen in Cambodja, Maleisië en Singapore. Men richt zich voornamelijk op de textiel- en modesector. Het aanzienlijke volume van 70% gaat naar Europa, 27% naar de V.S. & Canada, en een bescheiden 3% naar het Verre Oosten (Japan / Korea).

 

Zij bieden een breed scala aan logistieke én supply chain diensten. Naast zeevracht kunt u ook bij hen terecht voor onder andere luchtvracht, opslag en douaneafhandeling. Ook zetten zij zich onvoorwaardelijk in voor de lokale gemeenschap. Zo steunen zij nu ongeveer 400 arme studenten door ze 100% inschrijvingsgeld te geven en leveren ze financiële bijdrages aan een middelbare school en drie lagere scholen.

 

 

Ook eens proberen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in Myanmar, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Team Ritra helpt u graag uit de brand! Wij luisteren naar uw wensen en zorgen voor de complete afhandeling van uw zee- en/of luchtvrachtzendingen.

 

Heeft u specifieke wensen tijdens het importeren van producten, zoals het laten verzorgen van douaneaangiftes? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening, zodat u zich kunt concentreren op úw kernactiviteiten. Neem eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.