+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Digitale Feestdagen Kalender

Digitale Feestdagen Kalender

Zoals gebruikelijk brengen wij ook dit jaar weer onze Aziatische Feestdagen Kalender uit. Een handig overzicht waarop u in één oogopslag ziet welk land, wanneer vrij is. Dit jaar doen we dat net iets anders dan normaal. Duurzaamheid is wereldwijd al langere tijd een aandachtspunt. Ook Team Ritra vindt een groene footprint belangrijk en daarom kiezen we dit jaar voor een digitale versie van de kalender!

 

 

Let’s get digital!

In Azië zijn er veel (inter)nationale en regionale feestdagen en sommige duren zelfs tot enkele weken. Voor onze kalender hebben wij onze overzeese agenten gevraagd om de juiste informatie aan te leveren. Met vestigingen in alle belangrijke haven- en productieplaatsen, weten zij precies van welke feestdagen u wel en niet op de hoogte moet zijn. Alle Aziatische feestdagen staan zo netjes op een rijtje, handig voor uw transportplanning én u weet wat u dit jaar te wachten staat!

 

Minder printen en meer digitaal werken: zo dragen we ons steentje bij aan het milieu. Hierdoor is het ontwerp van de feestdagen kalender dit jaar anders dan u van ons gewend bent. We hebben gekozen voor een digitale PDF-versie van de kalender die u op uw bureaublad op kunt slaan. Daarnaast hebben we ook een CSV-versie van de kalender gemaakt, die u kunt importeren in Outlook.

 

 

Voorkom vertraging

Uiteraard kunnen de feestdagen de nodige problemen met zich meebrengen, denk aan sluitingen van fabrieken, capaciteitstekort, vertragingen en eventuele stijgingen van de zeevrachttarieven. Het is dus handig om hier rekening mee te houden in uw transportplanning. Wij adviseren u dan ook om tijdig te boeken en de (aankomende) vrije dagen goed in de gaten te houden.

 

 

Alle landen op een rijtje

Naast onderstaande Aziatische landen hebben we ook Nederland aan de kalender toegevoegd. Zo heeft u een zo’n volledig mogelijk jaaroverzicht.

 

Download de PDF-versie van de Feestdagen Kalender voor Azië hier of download de CSV-versie hier.

 

 

Stappenplan importeren Outlook:

Wilt u de kalender graag direct in uw Outlook terugzien? We leggen u hieronder stap voor stap uit hoe u het CSV-bestand in uw Outlook kunt importeren:

Stap 1. Download het CSV-bestand en sla deze op op uw computer.

Stap 2. Open Outlook en ga naar “bestand” en dan naar “openen”.

Stap 3. Klik op “Importeren/Exporteren”.

Stap 4. Selecteer “Gegevens uit een ander programma of bestand importeren” en klik op volgende.

Stap 5. Selecteer “Door komma’s gescheiden waarden” en klik op volgende.

Stap 6. Blader naar het CSV-bestand en upload deze. U ziet 3 opties en kunt de middelste aangevinkt houden (maken van duplicaten toegestaan). Klik hierna op volgende.

Stap 7. Zoek en selecteer uw agenda, klik op volgende.

Stap 8. Vinkje in de balk aanklikken, deze vindt u links naast de bestandstitel, u kunt nu velden toewijzen. Deze optie vindt u ook aan de rechterkant “aangepaste velden toewijzen”.

Stap 9. Wijs de linker waarden aan de juiste velden toe. Sleep de waardes uit de linker kolom, naar de velden in de rechterkolom.

  • Startdatum = Begindatum
  • Einddatum = Einddatum
  • Begintijd = Begintijd
  • Eindtijd = Eindtijd
  • Onderwerp = Onderwerp
  • Locatie = Locatie

Stap 10. Klik op OK en dan op “Voltooien”, de kalender is nu geïmporteerd in uw agenda.

 

Is het importeren in Outlook niet gelukt? Geen nood! Ritra’s Marjoleine helpt u graag op weg.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.