+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Directe aanpassing van vaarroutes door aanvallen op Rode Zee

Directe aanpassing van vaarroutes door aanvallen op Rode Zee

In de afgelopen dagen zijn er al meerdere aanvallen gepleegd op schepen varend over de Rode Zee. Het Suezkanaal, de belangrijkste doorgang voor alle scheepvaart vanuit Azië, bevindt zich op deze route. Rederijen kiezen om deze reden voor noodzakelijke wijzigingen op de huidige vaarroutes.

 

 

Houthi-rebellen hebben in de afgelopen dagen al meerdere aanvallen gepleegd op schepen varend over de Rode Zee. De situatie is daar op dit moment erg onveilig. Een groot aantal rederijen, waaronder Maersk, Hapag Lloyd, MSC en CMA CGM heeft daarom besloten hun vaarroute per direct te wijzigen. Zij kiezen veelal voor omvaren via Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika. Dit zal zorgen voor een vertraging van 10-15 dagen, bovenop de gebruikelijke transittijd.

 

Bron: NOS.nl

 

Helaas valt dit alles samen met de aankomende, drukke tijd voor Chinees Nieuwjaar en de gebruikelijke blank sailings en rollovers rondom deze periode. Wij vragen u dan ook om hier rekening mee te houden in uw planning.

 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor extra informatie hierover verzoeken wij u onze website in de gaten te houden. Uiteraard kunt u ook altijd terecht bij uw Ritra Cargo contactpersoon.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.