+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Dreigend infarct op de Rotterdamse terminals

Dreigend infarct op de Rotterdamse terminals

Container transport expediteur Ritra Cargo

Zo’n 60 containerschepen komen vanaf deze week aan in de Rotterdamse haven. Ze zijn allemaal minimaal 6 dagen vertraagd door de blokkade in het Suezkanaal. De terminals bieden niet genoeg plek voor deze stormvloed aan schepen om tegelijkertijd aan te meren. Hierdoor zal er een enorme congestie ontstaan.

 

Dringende oproep om samen te werken

Verschillende brancheverenigingen roepen expediteurs, transporteurs en verladers op om zo goed mogelijk samen te werken. Alleen zo kan de enorme toestroom aan containers goed worden opgevangen. We vragen u daarom om rekening te houden met het volgende:

  • Haal containers zo snel mogelijk op, zodat kades beschikbaar blijven;
  • Wees flexibel met de loodsplanning en laad- en lostijden, in het bijzonder buiten de piekuren. Zo kan uitlevering zo snel mogelijk plaatsvinden.

 

Containers gelost in België en Duitsland

Mogelijk besluiten rederijen om containers in andere havens zoals Hamburg, Antwerpen en Zeebrugge te lossen. Dit doen zij om tijd te winnen. In zo’n geval moeten zij er wel voor zorgen dat de containers bestemd voor Rotterdam daar ook aankomen. Echter kan dat soms erg lang duren, vooral in tijden van congestie. Indien het mogelijk is om de containers in die havens zelf op te halen, zullen we dit in overleg met u dan ook doen.

 

Volg uw zending

Zoals u van ons gewend bent houden we u op de hoogte van de aankomst en eventuele vertraging van uw zending. Waar nodig nemen we contact met u op om te overleggen over bijvoorbeeld het aflevermoment van uw goederen.

 

Wilt u de status van uw zending overal en altijd kunnen inzien? Dat kan in ons TRACOS Lite portaal. Indien u hiervoor nog geen inloggegevens heeft, kunt u deze opvragen bij uw vaste aanspreekpunt binnen Ritra Cargo.

 

Alvast bedankt!

We hopen op uw begrip en medewerking in deze uitzonderlijke situatie. Laten we er samen alles aan doen om verdere vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen!

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.