+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Druk op scheepsruimte rondom “Golden Week” China

Druk op scheepsruimte rondom “Golden Week” China

Expediteur China

Van 1 t/m 7 oktober is China weer in de ban van de “Golden Week”. Een week vol met festiviteiten, waarbij het hele land vrij is. Ook de productie in fabrieken ligt dan stil. Dit veroorzaakt elk jaar weer problemen voor importeurs. Door grote schommelingen in het ladingaanbod rondom de Golden Week komt het namelijk regelmatig voor dat goederen niet meekunnen met de geplande afvaart.

 

Druk op scheepsruimte

Het ladingaanbod rondom de Golden Week fluctueert altijd sterk. Zo willen importeurs voor die periode nog snel de laatste goederen verschepen, waardoor het ladingaanbod groot is. Goederen die niet meer mee kunnen omdat de boot vol is, worden pas na de Golden Week verscheept. Echter worden er dan juist veel afvaarten geschrapt, doordat fabrieken een week hebben stilgelegen en er te weinig ladingaanbod is. Hierdoor ontstaat er zowel voor als na de Golden Week grote druk op de scheepsruimte.

 

Voorkom vertraging

Het is belangrijk om als importeur rekening te houden met de Golden Week en uw zending tijdig aan te melden. Zo voorkomt u dat uw zending vertraging oploopt. Onze Vakantiekalender Productielanden helpt u om zicht te houden op deze en andere feestdagen in (o.a.) China.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.