+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Een vooruitziende blik?

Een vooruitziende blik?

Een vooruitziende blik

Nee, de toekomst voorspellen kunnen we niet. Maar wel vroegtijdig veranderingen in de markt herkennen en er snel op inspelen. Corona, de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis. En dan hebben we alleen nog maar de grote actualiteiten van de laatste jaren genoemd. Waar de laatste zich al jarenlang aankondigde, kwamen de andere twee totaal onverwacht. Juist dan bewijzen wij, als ICT-gedreven expediteur met een persoonlijke aanpak en een sterk netwerk, onze kracht.

 

Omgaan met onverwachte gebeurtenissen

Corona, de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis. Het zijn wel stuk voor stuk onderwerpen waar de logistieke sector de gevolgen van ondervindt. En waar we met z’n allen mee moeten leren omgaan. Wat de afgelopen maanden en jaren wel hebben bewezen: de toekomst valt niet te voorspellen. Zeker niet in de logistiek. Wat we wel kunnen: snel inspelen op trends.

 

Het beeld in de logistieke sector in het algemeen verandert vrijwel dagelijks en dat geldt ook in de verschillende onderdelen van de markt. Door onze contacten –breed, met zowel de hele logistiek als smal per deelsector– weten we bij Ritra Cargo veel, zo niet alles over de ontwikkelingen in onze branche. We profiteren van de kennis van onze contacten en laten onze contacten graag van onze kennis gebruik maken.

 

 

Op zoek naar mogelijkheden

Juist doordat we onze voelsprieten naar de hele markt hebben uitstaan, kunnen we voor onze klanten vaak meer betekenen dan zij (en wij) in eerste instantie denken. In de bestaande situatie waarin de klant zich bevindt, ontdekken we dan samen nieuwe mogelijkheden. Denk aan het switchen van modaliteit, vanwege de stijgende vervoerstarieven of het gebrek aan containers op bepaalde momenten.

 

Om u als eindklant beter en sneller te helpen, adviseren we dan bijvoorbeeld om (tijdelijk) over te stappen van zeevracht naar luchtvracht. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien duurder, maar juist door wat meer te betalen voor het transport, kan een eindklant met, laten we zeggen een stilstaande machine, weer eerder aan de slag. Wat voor hem dan uiteindelijk weer meer opbrengsten brengt. Kijken naar de mogelijkheden, uitsluiten van beperkingen.

 

En omdat de medewerkers van Team Ritra – zeker ook met hulp van onze op maat gemaakt ICT-oplossingen – ook de luchtvrachtmarkt uitstekend in de peiling hebben, kunnen we bij het transport vaak ook nog de meest gunstige voorwaarden bedingen.

 

 

ICT én mensen: de kern van Ritra

We hadden het al even over ICT. Naast onze vakmensen het belangrijkste onderdeel van ons bedrijf, waar Ritra dan ook volop in zal blijven investeren. Doordat we alle data die ook maar met transport te maken hebben – alle vormen en combinaties van vervoer die op dit moment rendabel zijn – via TRACOS realtime inzichtelijk op een rij hebben, kan ons team u als klant persoonlijke aandacht geven. En een persoonlijk voorstel doen, voor welke logistieke uitdaging u ook bij ons aanklopt.

 

We kennen de markt, hebben die volledig in beeld en kunnen er letterlijk en figuurlijk op inspelen. Want ja, wij vinden ons werk leuk. Samen met u en onze partners zoeken we naar de meest gunstige oplossing voor uw transportvraagstuk. Niet alleen vervoer van A naar B, maar service, van A tot Z verzorgd.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.