+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Eenmanszaken krijgen nieuw btw-nummer

Eenmanszaken krijgen nieuw btw-nummer

Douane expediteur

Eind 2019 krijgen alle ondernemers met een eenmanszaak een nieuw btw-nummer. Hiermee moeten de omvangrijke privacy- en identiteitsfraudeproblemen rondom dit nummer worden opgelost. Naar schatting moeten zo’n 1,3 miljoen ondernemers met een nieuw btw-nummer gaan werken.

 

Huidige btw-nummer gevoelig voor identiteitsfraude

Met btw-nummers van eenmanszaken kan vrij eenvoudig worden gefraudeerd. Dit komt doordat de Belastingdienst, de partij die deze nummers uitgeeft, hierin het Burgerservicenummer (BSN) van de ondernemer opneemt. Omdat btw-nummers openbaar zijn en iedere ondernemer onder andere verplicht is om deze op de website te vermelden, werkt dit identiteitsfraude in de hand. Daarom heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de Belastingdienst verplicht om hier een alternatief voor te bedenken.

In het nieuwe btw-nummer wordt het BSN-nummer niet langer gebruikt. De privacy van ondernemers wordt zo beschermd. Per 1 januari 2020 is iedere eenmanszaak verplicht om het nieuwe btw-nummer te gebruiken. Deze zullen in de loop van 2019 worden toegewezen.

 

Nieuwe Directe Vertegenwoordiging eenmanszaken

Organiseert Ritra Cargo uw transporten? Dan heeft u hiervoor een Directe Vertegenwoordiging (DV) ondertekend. Omdat uw btw-nummer vereist is voor alle handel die u bedrijfsmatig doet, staat deze hier ook op vermeld. Omdat dit nummer gaat veranderen, hebben wij als gevolg een nieuwe DV van u nodig. Uw Ritra Cargo contactpersoon neemt hierover tijdig contact met u op.

 

Meer gevolgen

Uiteraard heeft de wijziging van uw btw-nummer meer gevolgen voor u als eenmanszaak. Zo moet u deze onder andere aanpassen in uw eigen administratie en drukwerk. Voor alle informatie omtrent het nieuwe btw-nummer voor eenmanszaken verwijzen wij u graag naar de website van de Kamer van Koophandel.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.