+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Even voorstellen: onze nieuwe collega Patty Chiu

Even voorstellen: onze nieuwe collega Patty Chiu

De Teampagina is een van de best bekeken pagina’s op onze website. Daar zijn wij natuurlijk maar wat trots op! Sinds december 2019 heeft Ritra Cargo er op Marketing & Sales een collega bij: Patty Chiu. Hoe bevalt het haar in de Waalhaven? Verschilt de gang van zaken bij Ritra erg van die bij haar vorige werkgever Cargo Services in Hong Kong? Wij vroegen het onze collega met haar Hongkongse roots en Rotterdamse mentaliteit!

 

De logistiek, een kleine wereld

Patty is van oorsprong Hongkongse. En voor diverse medewerkers van Ritra Cargo zeker geen onbekende. Zij werkte van 2004 tot 2011 op het hoofdkantoor van Cargo Services in Hong Kong. Omdat Cargo Services al meer dan 20 jaar de vaste Chinese partner is van Ritra Cargo kenden een aantal collega’s haar dan ook nog uit de periode dat zij in Hong Kong werkte. Zoals wij dit zijn gewend met al onze agenten was er ook met Patty dagelijks telefonisch- en emailcontact.

 

Leuk dat we je wat vragen mogen stellen, Patty. Kun je wat meer over jezelf vertellen? Wie ben je, wat doe je en wat is je achtergrond?

Mijn naam is Patty Chiu, ik ben werkzaam als Sales Support op de afdeling Marketing & Sales in Rotterdam. Ik ben geboren in Hong Kong. Toen ik werd geboren was Hong Kong nog een Britse kolonie. Het is een prachtige Aziatische stad waar meerdere culturen samenkomen. Mijn familie woont er nog steeds en ik ben de enige die in het buitenland woont.

Ik ben ergens in de dertig (…) en woon sinds 2011 in Rotterdam. Ik ben getrouwd met Martin en heb twee zonen; Joe van 13 en Jamie van 9 jaar oud. Martin is ook werkzaam in de logistieke sector. We hebben elkaar leren kennen toen hij een offerteaanvraag deed voor een LCL zending van Hong Kong naar Rotterdam. Ik was aan het werk bij Cargo Services en Martin werkte destijds bij Ritra Cargo in Rotterdam. Uiteindelijk kreeg Martin niet de lading, maar wel een mooi gezin!

 

Kun je uitleggen wat je baan bij Cargo Services inhield?

Cargo Services was mijn eerste werkgever nadat ik Business Studies had gestudeerd aan een universiteit in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben begonnen als een Management Trainee en na zes maanden training, projecten en meekijken op allerlei afdelingen ben ik als Sales Executive aan de slag gegaan. Later werd ik overgeplaatst naar Corporate Marketing & Pricing. Hier was ik verantwoordelijk voor onderhandelingen over vrachttarieven, het oplossen van problemen en het onderhouden van contacten met klanten, verladers en agenten.

 

Verschillen de werkgevers Cargo Services en Ritra Cargo erg van elkaar?

Cargo Services is een zeer grote organisatie met meer dan 100 medewerkers per (regio-)kantoor. Ritra Cargo is met 31 medewerkers in Rotterdam en 6 in Amsterdam in vergelijking bescheiden. Wel vind ik de functionaliteit bij Ritra opvallen. De sfeer is ontspannen en iedereen heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Bij Cargo Services heb ik wat meer druk ervaren. Er wordt meer waarde gehecht aan rapportages en verkoopcijfers. Bij Ritra Cargo zijn er collega’s die al meer dan 25 jaar bij de zaak werken. Zij hebben zich door de jaren heen gespecialiseerd en het is erg fijn dat zij mij het vak verder willen leren.

 

Hoe ben je bij Ritra Cargo terecht gekomen?

Mijn man Martin liep Martijn Berghout (Directeur/mede-eigenaar bij Ritra Cargo, red.) tegen het lijf in de Waalhaven. Zij raakten aan de praat en omdat ik Martijn nog ken uit mijn periode bij Cargo Services, vroeg hij ook hoe het met mij ging. De volgende dag belde Martijn mij en nodigde me uit voor een gesprek. Hij was op zoek naar iemand ter versterking van het Marketing & Sales Team. Het leuke hieraan vind ik dat ik door mijn achtergrond al veel klanten en Chinese verladers ken.

 

Wat doe je nu bij Marketing & Sales? En wat wil je nog graag leren?

In mijn huidige functie verzorg ik rapportages, maak ik presentaties en ondersteun ik bij het maken van offertes. Ook heb ik weer contact met oud-collega’s van Cargo Services. Ik voel me er prettig bij als ik deel kan uitmaken van een bedrijf. Hier lukt dat. Ik zou Ritra Cargo in de komende jaren graag nog verder zien groeien. Ook wil ik graag beter Nederlands leren spreken. Gelukkig helpen mijn directe collega’s hier ook mee. Ik ben erg blij met de tips en uitleg die ze me geven. Ze proberen me zelfs wat spreekwoorden te leren al blijven die erg lastig.

 

Benieuwd naar andere medewerkers van Ritra Cargo? Bekijk ons Team op de teampagina.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.