+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Feestdagen in China: houd rekening met uw planning!

Feestdagen in China: houd rekening met uw planning!

Van 1 t/m 7 oktober vindt in China de ‘Golden Week’ plaats. Tijdens deze feestdagen zal in heel het land 7 dagen lang het werk worden neergelegd. Dit heeft mogelijk een aantal gevolgen voor uw planning. Hierover willen wij u graag informeren.

 

Grote druk op scheepscapaciteit

Tijdens de Golden Week ligt het bedrijfsleven in China (inclusief de douane) plat. Iedereen die goederen wil verschepen vanuit China, doet dit daarom nog snel voor de start van deze vakantieperiode. Om deze reden is er tot aan die tijd een grotere druk op de scheepscapaciteit. Wanneer u niet op tijd bent met boeken, loopt u het risico dat er geen ruimte meer is voor uw goederen. Deze worden dan pas na de Golden Week verscheept. Houd u hier in uw planning rekening mee.

 

Blank sailings

Ook na de Golden Week is het mogelijk lastiger om uw goederen te verschepen. Omdat de fabrieken gedurende deze week eveneens stil liggen, zal er als gevolg minder aanbod van lading zijn. Hierdoor zullen enkele rederijen afvaarten schrappen. Welke ‘blank sailings’ in het schema plaatsvinden, is op dit moment nog onbekend.

 

Mid-autumn festival

Van 15 t/m 17 september wordt er eveneens feest gevierd in China. Dit keer vanwege het mid-autumn festival. Kantoren zullen deze dagen gesloten zijn of met minimale bezetting werken.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.