+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Forse tariefverhogingen zeevracht aangekondigd

Forse tariefverhogingen zeevracht aangekondigd

De lijnvaart is verwikkeld in een bikkelhard gevecht om te overleven, en enkele rederijen zijn al serieus in de problemen gekomen.

Op de Verre Oosten Westbound trade worden fikse verhogingen aangekondigd met ingang van 1 juli. Waar eerdere verhogingen niet of slechts deels werden doorgevoerd is de situatie nu zo ernstig dat er een noodzaak is om tarieven op een niveau te krijgen waarbij de rederijen kunnen overleven. We zien ook voor het eerst dat zelfs bestaande contracten met een langere looptijd worden opengebroken om het zeevracht tarief te verhogen voor de resterende periode.

Deze unieke situatie heeft grote gevolgen, niet alleen voor de korte (maand)tarieven maar ook voor de langere (kwartaal-, seizoen, of jaar tarieven).

Er wordt aan alle kanten volop onderhandeld om tot een werkbare oplossing te komen. Zodra er exacte cijfers bekend zijn zal u uiteraard geïnformeerd worden over de gevolgen en mogelijkheden.

U begrijpt dat deze situatie uniek is voor alle betrokken partijen en het moeilijk zal worden om op korte termijn concrete cijfers op te kunnen geven, zodra er exacte tarieven bekend zijn melden we ons uiteraard direct.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.