+31 (0)10 76 71 000
Select language

Europese rijverboden vrachtverkeer in zomermaanden

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Europese rijverboden vrachtverkeer in zomermaanden

Wegtransport via expediteur Ritra Cargo

In Nederland begint en eindigt de zomervakantie verspreid over aantal weken. In andere Europese landen is dit echter niet zo en gaat iedereen tegelijkertijd met vakantie. Om het massale vakantieverkeer te ontlasten gelden er in juli en augustus daarom vaak rijverboden voor vrachtverkeer. Deze gelden vooral in de weekenden. Houd hier daarom rekening mee in uw planning wanneer u gebruik maakt van Europees wegtransport.

 

(meer…)

Douanecontroles op import: hoe werkt dat?

douanecontroles

Ritra Cargo’s douane declaratie afdeling maakt jaarlijks duizenden importaangiften op. Een deel van de bijbehorende zendingen wordt vervolgens geselecteerd voor een douanecontrole. Deze lopen hierdoor vertraging op. Helaas valt vooraf niet te voorspellen welke zendingen dit zullen zijn. Hoe werkt de selectieprocedure van de douane, hoe vaak komen controles voor bij klanten van Ritra Cargo en wat kunt u doen om vertragingen te beperken?

  (meer…)

CO2-rekenmodel maakt transport duurzamer

CO2-rekenmodel voor transport expediteur Ritra Cargo

0,06 KG of 1,22 KG CO2-uitstoot. De keuze voor zeevracht of luchtvracht kan een enorm verschil maken. In dit geval waarbij één T-shirt van Shanghai naar Alphen aan den Rijn wordt vervoerd scheelt het zelfs een factor 20. Natuurlijk zijn dit twee uitersten. Het verschil in CO2-uitstoot is echter vaak niet zo duidelijk. Dit maakt een bewuste keuze lastig. Met het CO2-rekenmodel brengt Ritra Cargo hier als eerste expediteur verandering in.

 

(meer…)

Ritra Cargo voetbalt voor Stofwisselkracht

Expediteur Ritra Cargo voetbalt voor Stofwisselkracht

Op het zonovergoten veld van VV Alblasserdam verzamelden zich zaterdag 1 juni 10 sportieve bedrijfsteams om te voetballen voor het goede doel. Ook Team Ritra Cargo deed mee. Het minibedrijventoernooi werd dit keer georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting Stofwisselkracht. Een korte sfeerimpressie van deze geslaagde dag.

 

(meer…)

Capaciteitsproblemen in Q4 door overstap op laagzwavelige brandstof

De wereldwijde overstap op laagzwavelige brandstof in de scheepvaart zal op 1 januari 2020 een feit zijn. In de tussentijd moeten containerschepen hier nog voor worden klaargemaakt. Dit betekent dat een groot deel van deze schepen tijdelijk uit de vaart moeten worden genomen. Daarnaast zijn er forse brandstoftoeslagen aangekondigd om de extra kosten voor laagzwavelige brandstof te dekken. Dit zal waarschijnlijk zorgen voor aanzienlijke capaciteitsproblemen in het vierde kwartaal van 2019.

 

(meer…)

5 / 5 sterren gebaseerd op 11 Google reviews