+31 (0)10 76 71 000
Select language

Nieuwe douaneregels China grote invloed op import

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Nieuwe douaneregels China grote invloed op import

Douane expediteur Ritra Cargo

Verscheept u goederen vanuit China? Houd dan rekening met de nieuwe douaneregels die gelden vanaf 1 november 2018. De Chinese douane gaat vanaf die datum strengere eisen stellen aan douaneprocedures en hier strikt op toezien. Dit heeft grote gevolgen voor alle export vanuit China.

 

(meer…)

Kostenontwikkelingen binnenlands vrachtvervoer 2018 en 2019

Distributie binnen Nederland kosten 2019

Elk jaar brengt de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) een rapport uit over de kostenontwikkelingen in het binnenlandse vrachtvervoer. Hierin wordt naast de gemaakte kosten in het afgelopen jaar, ook een verwachting voor het komend jaar gegeven. Dit is een belangrijk rapport, want veel vervoerders baseren hun nieuwe tarieven hierop. Wat kunt u verwachten voor 2019? En wat waren de gemaakte kosten voor vrachtvervoer in 2018?

 

(meer…)

Hoe werkt iSHARE voor verladers?

iSHARE expediteur

Nieuwe, innovatieve oplossingen op het gebied van datadelen; dat is waar Ritra Cargo continu aan werkt. Zo zijn wij onder andere al lange tijd betrokken bij de uitwerking van het iSHARE afsprakenstelsel. Dit zal sneller en flexibeler transport mogelijk gaan maken. Als nauw betrokken expediteur in de uitwerking van het afsprakenstelsel staan wij met iSHARE op de ICT & Logistiek beurs. Daar presenteren wij samen met Portbase, Yellowstar, Secure Logistics en iSHARE een real-life case: hoe werkt iSHARE voor verladers? Wij leggen het alvast kort uit.  

  (meer…)

Dagje hacken versnelt innovatie rondom delen van data

Ritra Cargo winnaar iSHARE techcelerator

De eerste Tech-celerator van iSHARE leverde een schat aan nieuwe, innovatieve oplossingen voor het delen van data op. Ze zijn afkomstig van twintig multidisciplinaire teams, vaak met leden uit verschillende schakels in de keten. Na een dag lang hacken was de hoofdprijs weggelegd voor het team van Ritra, Yellowstar, Portbase, Secure Logistics en Poort8. Als onderdeel van het prijzenpakket mogen zij rekenen op veel publiciteit en maken zij kans op financiële steun voor verdere uitwerking van hun oplossing.

 

(meer…)

Rederijen voeren Emergency Bunker Surcharge in

Expediteur zeevracht Ritra Cargo

Update

Sinds 1 juni 2018 geldt de Emergency Bunker Surcharge (EBS) voor alle zeevracht transporten. Rederijen zagen zich genoodzaakt deze toeslag in te voeren om zo de explosieve stijging in brandstofkosten te dekken. Echter blijkt nu dat dit met de huidige toeslag niet lukt. Daarom hebben rederijen aangekondigd per 15 oktober 2018 de EBS te verhogen met gemiddeld $10 per twintigvoets container (teu).

(meer…)