+31 (0)10 76 71 000
Select language

Hoe is Ritra Cargo omgegaan met de lockdown?

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Hoe is Ritra Cargo omgegaan met de lockdown?

lockdown

Dat we ons de afgelopen periode in een buitengewone situatie hebben bevonden hoeven we u niet te vertellen. Nu de regering versoepelingen heeft doorgevoerd kijken we voorzichtig, maar ook hoopvol, weer vooruit. De afgelopen maanden waren onwerkelijk. Tegelijkertijd was dit hèt moment om initiatief te tonen en creatief te zijn. Wat te doen als er van de een op de andere dag bijna geen vluchten meer gaan? Wat betekende de volledige lockdown van, voor ons, grote productielanden als China, Pakistan, Bangladesh en India? En hoe hebben we deze periode bij Ritra zelf beleefd? We kijken daarom graag samen met u terug op wat er in de laatste maanden juist wèl is gebeurd.

 

(meer…)

Registratie als exporteur (REX) wordt verplicht bij handel met APS-landen

Update 19 mei 2020

Het REX-systeem wordt steeds vaker gebruikt in de nieuwe handelsakkoorden tussen de EU en andere landen. Vanaf heden kunnen hier wederom een aantal landen aan worden toegevoegd: Canada, Japan en Singapore. Als u in aanmerking wilt komen voor verlaging van invoerrechten uit deze landen moet u bij de Nederlandse Douane geregistreerd staan als geregistreerde exporteur, oftewel ‘REX’.

 

(meer…)

Dreigt Brexit te vertragen door coronavirus?

Brexit

Eerder dit jaar schreven we een artikel over de Brexit. Wat was er nu ook al weer precies besloten in januari? En wanneer gaan we er in de rest van Europa iets van merken? Ook hebben we u geadviseerd over voorbereidingen die u kon treffen voor een soepel verloop. Inmiddels is het Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door het coronavirus. Ook op de plannen en afspraken omtrent Brexit heeft dit zijn weerslag. In deze update vertellen we u graag over de huidige stand van zaken, de gevolgen en welke plannen de Britse regering maakt om de handel goed te stroomlijnen.

 

(meer…)

Tekort aan capaciteit buiten het piekseizoen, hoe kan dat?

Blank sailings

De zomermaanden zijn traditiegetrouw goed voor een enorme piek in het aantal zendingen vanuit Azië. We weten dat we dan, nog meer dan anders, zo efficiënt en creatief mogelijk om moeten gaan met de beschikbare ruimte. Sinds het coronavirus de kop op heeft gestoken is alles in de wereld ontregeld. De enorme terugval van ladingaanbod en de onzekere, economische situatie hebben ook gevolgen voor de scheepsruimte. We informeren u graag over de laatste ontwikkelingen.

 

  (meer…)

Groetjes van Team Ritra@home

Thuiswerken

De berichten die we plaatsen over Ritra-medewerkers worden vaak goed gelezen. Klanten zijn geïnteresseerd in de medewerker met wie ze dagelijks contact hebben en vinden het dan ook leuk om wat meer over hem of haar te weten te komen. Ook Team Ritra stelt persoonlijk contact erg op prijs en we vinden dit een prettig en belangrijk aspect van ons werk. De hoogste tijd om hier weer eens iets mee te doen!

 

(meer…)