+31 (0)10 76 71 000
Select language

Even voorstellen: onze nieuwe collega Patty Chiu

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Even voorstellen: onze nieuwe collega Patty Chiu

De Teampagina is een van de best bekeken pagina’s op onze website. Daar zijn wij natuurlijk maar wat trots op! Sinds december 2019 heeft Ritra Cargo er op Marketing & Sales een collega bij: Patty Chiu. Hoe bevalt het haar in de Waalhaven? Verschilt de gang van zaken bij Ritra erg van die bij haar vorige werkgever Cargo Services in Hong Kong? Wij vroegen het onze collega met haar Hongkongse roots en Rotterdamse mentaliteit!

 

(meer…)

De Brexit is een feit. Wat nu?

Voorbereidingen op Brexit.

De Brexit. Het zal u niet zijn ontgaan. Na een lange, spannende periode heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 31 januari 2020 verlaten met een terugtrekkingsakkoord. De Brexit is nu dus een feit, maar wat zijn eigenlijk de laatste ontwikkelingen? Is er al veel veranderd voor importeurs? Waar moet u rekening mee houden per 1 januari 2021? En welke gevolgen heeft dit dan voor uw douanezaken? Wij informeren u graag over de laatste stand van zaken en adviseren u over de voorbereidingen die u nu al kunt treffen.

 

(meer…)

Studenten geven invulling aan IT business case Ritra Cargo

Winnaars project boekingsplatform

Een verfrissende blik op logistieke IT. Wie kan dat beter geven dan de studenten van de minor Innovative Logistics & IT? Ritra Cargo werkt graag samen met scholen die opleidingen op het gebied van logistiek en IT aanbieden. Het afgelopen half jaar was het de beurt aan de Hogeschool Rotterdam. De vierdejaars minor studenten konden aan de slag met een echte Ritra business case.

 

(meer…)

Het Coronavirus en de situatie in China

Coronavirus en de situatie in China

Al eerder hebben wij u geïnformeerd over de verlenging van de Nieuwjaarsvakantie in China. Door de omvang van het Coronavirus breiden de problemen zich wereldwijd verder uit. In China zijn er gelukkig ook werkzaamheden die langzaamaan weer worden hervat. Onze Chinese agent Cargo Services houdt ons dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen op basis waarvan wij u een actueel beeld van de situatie kunnen schetsen.

 

(meer…)

Automatische data-uitwisseling met vervoerders naar een volgend niveau

Road transport Ritra Cargo

Tegenwoordig werkt bijna iedere vervoerder met een Transport Management Systeem (TMS). Al doet de naam anders vermoeden, het werken met zo’n systeem vraagt vaak nog om veel handmatige handelingen. Dit kost onnodig veel tijd en is bovendien foutgevoelig. Daarom werkt Ritra Cargo samen met vervoerders aan het opzetten van automatische data-uitwisseling. Welke voordelen heeft dit voor de dagelijkse transporten?

 

(meer…)