+31 (0)10 76 71 000
Select language

Overstap op zwavelarme brandstof grote impact op zeevracht

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Overstap op zwavelarme brandstof grote impact op zeevracht

Zwavelarme brandstof scheepvaart

Vanaf 1 januari 2020 gelden er strikte regels met betrekking tot de zwaveluitstoot van schepen. Stookolie mag dan nog maar 0,5% zwavel bevatten, terwijl dit nu nog 3,5% is. Deze maatregel heeft grote gevolgen voor de rederijen. Zij moeten kostbare aanpassingen maken in de huidige werkwijze om hieraan te kunnen voldoen.

 

(meer…)

Chinees Nieuwjaar en andere belangrijke vakantiedagen

Chinees Nieuwjaar 2019

De langere vakantieperiodes in Aziatische productielanden kunnen nogal eens voor problemen zorgen. Zo gaat de zeevracht rondom dit soort periodes vaak gebukt onder capaciteitsproblemen, maar ook “blank sailings”. Dit kan problemen veroorzaken voor importeurs. Daarom is het belangrijk om in uw planning rekening te houden met deze langere vakantieperiodes. Bijvoorbeeld met het Chinees nieuwjaar, dat begin februari wordt gevierd.

 

(meer…)

Openingstijden tijdens de feestdagen

Openingstijden tijdens de feestdagen Ritra Cargo

Houd u tijdens de feestdagen alstublieft rekening met onze aangepaste openingstijden.

(meer…)

Registratie als exporteur (REX) wordt verplicht bij handel met APS-landen

Update

Per 1 januari 2019 zullen er wederom een aantal APS-landen worden toegevoegd aan het REX-systeem. Leveranciers in deze landen moeten zich dan binnen het kalenderjaar laten registreren als exporteur. Het zal gaan om de volgende 22 landen: Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Cambodja, Filippijnen, Haïti, Indonesië, Kaapverdië, Kirgizië, Lesotho, Madagaskar, Mauritanië, Mongolië, Nigeria, Oeganda, Oezbekistan, Paraguay, Samoa, Senegal, Tadzjikistan, Vanuata eilanden en Vietnam.

 

(meer…)

Invoering zwavelarme brandstof vaargebied Shanghai en Ningbo

Expediteur China Ritra Cargo

De zwavelemissie van schepen heeft een groot aandeel in de uitstoot van broeikasgassen. Daarom wordt zwavelarme brandstof wereldwijd in steeds meer vaargebieden ingevoerd. Zo ook in de Yangtze River Delta, waar Shanghai en Ningbo onder vallen. Het gebruik hiervan is echter aanzienlijk duurder. Daarom berekenen rederijen hiervoor een Low Sulphur Surcharge (LSS) door aan de leveranciers met zeevracht via en vanuit deze steden. Het gebruik van zwavelarme brandstof wordt vanaf 2020 wereldwijd verplicht.

 

(meer…)