+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

General Rate Increase November

General Rate Increase November

De rederijen hebben een tariefverhoging (GRI) aangekondigd met ingang van 1 november voor de verre oosten – europa trade. De aangekondigde verhogingen variëren van $750 per teu tot $1200 per teu. Om de GRI te laten slagen wordt de komende maanden nog meer capaciteit uit de markt gehaald: het plan is om ongeveer 170.000 teu in drie maanden tijd weg te halen.


Met het oog op de onderhandelingen voor de lange termijn contracten voor 2016 is het voor de rederijen belangrijk om de tarieven nu op een hoger niveau te krijgen.
Een aantal rederijen kondigen de laatste weken volle schepen aan maar dit is voornamelijk te danken aan het beperken van de afvaarten in oktober, er is geen significante toename in het ladingaanbod vanuit het verre oosten.

Er zijn nu al een beperkt aantal lange termijn NAC tarieven afgegeven tot eind van het jaar wat een teken kan zijn dat rederijen er niet van overtuigd zijn dat een volledige GRI blijft staan tot eind 2015.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaand dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.