+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Golden Week, capaciteitsproblemen en Peak Season Surcharge

Golden Week, capaciteitsproblemen en Peak Season Surcharge

Mid-autumn festival China

Voor wie importeert uit China is de Golden Week waarschijnlijk een bekend begrip. Rondom deze feestweek is het namelijk uitzonderlijk druk op de scheepsroute vanuit het Verre Oosten. De capaciteit die dit jaar al zeer schaars is, zal hierdoor verder afnemen. De Peak Season Surcharge (PSS) die als gevolg van de schaarste is ingesteld, wordt mogelijk dan ook verhoogd. Wat zijn de vooruitzichten?

 

Golden Week 2020

De Golden Week is één van China’s belangrijkste feestdagen. Veel families reizen lange afstanden om dit met elkaar te vieren. Het is dan ook gebruikelijk dat men in China rondom dit soort belangrijke feestdagen langere tijd vrij is.

 

In 2020 wordt de Golden Week van 1 t/m 8 oktober gevierd. In deze periode moeten importeurs rekening houden met de volgende beperkingen:

  • Fabrieken zijn gesloten
  • Het werk in de havens ligt stil
  • Onze Chinese agenten werken met minimale bezetting

 

Deze beperkingen veroorzaken ieder jaar weer ernstige capaciteitsproblemen. Voorafgaand aan de Golden Week wil iedereen namelijk nog ‘even snel’ zijn goederen verschepen. Containers die niet meer mee kunnen worden gerolled naar een volgende afvaart. Na de Golden Week is er daarentegen te weinig ladingaanbod. Hierdoor annuleren rederijen last-minute afvaarten en lopen containers eveneens vertraging op.

 

Ontkomt u er niet aan om rondom de Golden Week te importeren uit China? Zorg er dan voor dat u uw boeking ruim van tevoren plaatst. De kans dat uw vracht mee kan op de geplande afvaart is dan aanzienlijk groter. Daarnaast kunt u overwegen om uw vracht vanuit China per spoor te vervoeren. Dit is mogelijk voor zowel FCL als LCL. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

 

Peak Season Surcharge (PSS) vanaf 20 augustus

De capaciteitsproblemen in de scheepvaart zijn momenteel ongekend groot. Dit komt vooral doordat rederijen om verschillende redenen veel afvaarten schrappen. Andere factoren zoals het piekseizoen en de Golden Week zorgen ervoor dat het capaciteitstekort waarschijnlijk alleen maar groter wordt. Daarom hebben rederijen een Peak Season Surcharge (PSS) ingesteld.

 

De PSS is van toepassing op alle boekingen vanuit het Verre Oosten met een aan boord datum vanaf 20 augustus 2020. Nemen de capaciteitsproblemen verder toe, dan wordt deze toeslag in september mogelijk weer verhoogd. Klanten van Ritra Cargo ontvangen uiteraard bericht wanneer dit het geval is.

 

Vragen?

Heeft u nog vragen over de Golden Week, de capaciteitsproblemen of de Peak Season Sucharge? Uw Ritra Cargo contactpersoon beantwoordt ze graag voor u!

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.