+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Handel met Myanmar ernstig beperkt door staatsgreep

Handel met Myanmar ernstig beperkt door staatsgreep

Expediteur Myanmar Ritra Cargo

Begin deze maand is in Myanmar de noodtoestand afgekondigd. Dit gebeurde nadat het leger op 1 februari 2021 een staatsgreep pleegde. Als reactie hierop heeft een groot deel van de bevolking zich verenigd in de Civil Disobedience Movement Myanmar (CDMM). Deze demonstranten leggen massaal het werk neer. Transporteert u goederen van of naar Myanmar? Dan dient u rekening te houden met ernstige beperkingen.  

 

CDMM brengt handel bijna tot stilstand

De staatsgreep in Myanmar heeft geleid tot massale protesten. Mensen over het hele land hebben zich aangesloten bij de CDMM en staken. Denk aan chauffeurs, douane medewerkers, personeel op zee- en luchthavens en medewerkers van banken. Hierdoor is de handel van- en naar Myanmar vrijwel tot stilstand gekomen.

 

Vorige week waren veel instanties in Myanmar, waaronder banken, nog gesloten. Onze agent laat weten dat hier nu geen sprake meer van is. Alle instanties zijn weer geopend. Echter is naar schatting slechts 25% van de mensen aan het werk. De gevolgen hiervan zijn groot:

  • Aan benodigde transportdocumentatie is nauwelijks te komen
  • Ernstige vertraging van werkzaamheden op zee- en luchthavens
  • Vluchtschema’s wijzigen regelmatig

 

De grootschalige stakingen maken de handel met Myanmar op dit moment vrijwel onmogelijk. Heeft u op dit moment goederen die onderweg zijn van- of naar Myanmar? Dan doen we er uiteraard alles aan om de overlast voor u tot een minimum te beperken.

 

Dagelijkse update situatie Myanmar

Zo lang de CDMM actief blijft, zal handel met Myanmar beperkt mogelijk zijn. We ontvangen dagelijks een update van onze agent ter plaatse. Uw Ritra Cargo contactpersoon brengt u desgewenst op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.