+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Haven van Shenzhen/Yantian nauwelijks operationeel door corona-uitbraak

Haven van Shenzhen/Yantian nauwelijks operationeel door corona-uitbraak

Yantian/Shenzhen corona-uitbraak

De Chinese provincie Guangdong heeft momenteel te maken met een corona-uitbraak. Het zou gaan om (een mutatie van) de Indiase variant. Het havengebied van Shenzhen, en dan vooral Yantian, is getroffen. Veel terminals zijn gesloten en autoriteiten hebben vergaande test-, desinfectie- en quarantainemaatregelen ingesteld. 

 

Door al deze beperkingen zijn de havens nog maar nauwelijks operationeel. Er liggen veel containerschepen voor anker te wachten om aan te meren. Diverse rederijen hebben ondertussen besloten om Yantian over te slaan en sommigen wijken uit naar de nabijgelegen haven van Nansha. Op dit moment is de gemiddelde vertraging zo’n 7 à 8 dagen. Veel rederijen hebben dan ook aangekondigd de haven van Yantian voorlopig over te slaan.

 

Shenzhen is de op twee na grootste containerhaven ter wereld. Bovendien staat het piekseizoen voor export vanuit Azië op het punt te beginnen. Veel verladers zullen dan ook overlast ondervinden van deze situatie.

 

Uiteraard doen we onze uiterste best om uw transporten vanuit Shenzhen alsnog zo goed mogelijk te organiseren. Bijvoorbeeld via andere havens in de regio. Voor zeer urgente zendingen adviseren we u om gebruik te maken van onze luchtvracht diensten.

 

Heeft u nog vragen over bovenstaande situatie? Neem dan contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.