+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Het Coronavirus en de situatie in China

Het Coronavirus en de situatie in China

zeevracht china

Al eerder hebben wij u geïnformeerd over de verlenging van de Nieuwjaarsvakantie in China. Door de omvang van het Coronavirus breiden de problemen zich wereldwijd verder uit. In China zijn er gelukkig ook werkzaamheden die langzaamaan weer worden hervat. Onze Chinese agent Cargo Services houdt ons dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen op basis waarvan wij u een actueel beeld van de situatie kunnen schetsen.

 

Operationele werkzaamheden worden langzaam weer hervat

  •  Op dit moment is ongeveer 25% van de fabrieken in China heropend. Zij ondervinden echter wel een tekort aan beschikbare werknemers. Veel werknemers zijn nog steeds onderweg of zijn fysiek teruggekeerd maar in quarantaine geplaatst.

 

  • De meeste Chinese kantoren zijn weer geopend, velen wel met minder fysiek personeel ter plaatse. In overeenstemming met de lokale overheidsvoorschriften moet men een periode van een tot twee weken in acht nemen voor quarantaine. Deze loopt langzaam ten einde.

 

  • De mensen die werkzaam zijn in de regio Wuhan, die het zwaarst is getroffen door het Coronavirus, zijn veelal vanuit huis aan het werk. Hoewel de haven van Wuhan nog steeds gesloten is proberen zij lokale activiteiten te verzorgen en onderhouden zij het contact met leveranciers.

 

Maatregelen van het Chinees Staatsbureau

De noodprocedure die door de lokale overheid in China sinds Chinees Nieuwjaar is voorgeschreven is bijna voorbij. Het goederenvervoer over de weg verloopt nu weer zo goed als normaal. De meeste chauffeurs hebben de 14-daagse quarantaineperiode inmiddels gepasseerd. Er zijn temperatuur-controlepunten in elk grensdistrict en op alle snelwegen. Voordat chauffeurs toegang krijgen wordt naar data van hun mobiele telefoon gekeken om te zien of zij recentelijk in besmette gebieden zijn geweest.

 

Het Chinese Staatsbureau heeft besloten om tot het einde van de epidemie alle voertuigen die tolwegen passeren vrij te stellen van tolheffing. Zo hopen zij de uitdagingen en knelpunten in het lokale wegtransport enigszins te kunnen reduceren.

 

Onze verwachtingen voor de aankomende periode

Er zal een tekort aan transportmogelijkheden zijn zowel voor vervoer per spoor, zeevracht maar zeker ook voor luchtvrachtzendingen. Het tekort aan logistieke mogelijkheden zal resulteren in hogere vervoerskosten. Vooral de tarieven voor luchtvracht zullen in de loop van maart hard stijgen. Ook rederijen zijn erg terughoudend in het afgeven van tarieven omdat op dit moment niet goed te voorspellen is wat de precieze impact zal zijn. We hopen dat er de komende weken meer duidelijkheid komt en houden u hiervan uiteraard op de hoogte.

 

Indien u vragen heeft over uw (te boeken) zending kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw Ritra Cargo contactpersoon.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.