+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Hoe is Ritra Cargo omgegaan met de lockdown?

Hoe is Ritra Cargo omgegaan met de lockdown?

lockdown

Dat we ons de afgelopen periode in een buitengewone situatie hebben bevonden hoeven we u niet te vertellen. Nu de regering versoepelingen heeft doorgevoerd kijken we voorzichtig, maar ook hoopvol, weer vooruit. De afgelopen maanden waren onwerkelijk. Tegelijkertijd was dit hèt moment om initiatief te tonen en creatief te zijn. Wat te doen als er van de een op de andere dag bijna geen vluchten meer gaan? Wat betekende de volledige lockdown van, voor ons, grote productielanden als China, Pakistan, Bangladesh en India? En hoe hebben we deze periode bij Ritra zelf beleefd? We kijken daarom graag samen met u terug op wat er in de laatste maanden juist wèl is gebeurd.

 

 

Het begin van de coronacrisis en landen in lockdown

Na verlenging van het Chinees Nieuwjaar begin januari i.v.m. het nieuwe COVID-19, had niemand kunnen vermoeden dat deze pandemie zich zover zou uitbreiden. Nog wat onbevangen probeerden we te bedenken wat de gevolgen voor Europa zouden zijn als het virus ook hier zou toeslaan. Dat dit op deze schaal zou zijn had bijna niemand verwacht. Toen onze regering half maart ook de eerste maatregelen moest nemen was het duidelijk: dit is serieus.

 

In de derde week van maart hebben we klanten moeten berichten dat zowel Pakistan als India in lockdown ging. Niet veel later volgde ook Bangladesh en bijvoorbeeld Zuid-Afrika. In tegenstelling tot de ‘intelligente lockdown’ zoals we die hier kennen waren deze landen werkelijk potdicht. Productie lag stil, schepen werden niet gelost, loodsen waren gesloten en iedereen moest verplicht binnen blijven. Inmiddels kunnen we u gelukkig melden dat de meeste maatregelen versoepeld of zelfs weer opgeheven zijn. Wel zal het nog even tijd kosten voordat alles zich weer op het vertrouwde niveau bevindt.

 

 

 

Alternatieve modaliteiten

Het werd snel duidelijk dat de mogelijkheden voor zee- en luchtvracht na het uitbreken van het coronavirus zeer beperkt waren. De ervaring die we hierin hadden opgedaan tijdens de lockdown in China heeft ons er toe doen besluiten te zoeken naar alternatieven.

 

Waar zee- en luchtvervoer namelijk nog maar langzaam op gang kwamen vertrokken eind maart de eerste treinen vanuit Wuhan. Door goed contact met onze lokale agent Cargo Services hebben we spoorvervoer optimaal kunnen inzetten voor het snel en betrouwbaar transporteren van goederen.

 

Om hiernaast nog een alternatief aan te kunnen bieden zijn wij ook op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Met samenwerking van twee agenten uit ons eigen netwerk is er nog een mogelijkheid onstaan: Sea / Air vanuit China. Deze dienst, per schip vertrekkend uit Weihai, China naar Inchon, Korea alwaar men de zendingen per luchtvracht verstuurd vanuit Seoul, komt in zo’n 8 tot 9 dagen aan op Amsterdam Schiphol. Deze nieuwe dienst is hiermee een mooie toevoeging op onze reeds bestaande services.

 

 

 

Ritra’s ervaringen

Sinds 16 maart werken veruit de meeste medewerkers van Ritra Cargo vanuit huis. Voor de meesten van ons was dit een onwennige situatie. Maar los van de flexibiliteit die het van ons vraagt als mens, heeft het werk gelukkig altijd kunnen doordraaien. Door in de afgelopen jaren veel investeringen te doen op IT-gebied kunnen we ook thuis prettig doorwerken.

 

Uiteraard proberen we ook het contact met onze klanten en met elkaar goed te onderhouden. Een Ritra-appgroep waarin de laatste nieuwtjes worden gedeeld en geen enkele verjaardag wordt overgeslagen, meetings via Skype en wekelijks een intern nieuwsbulletin vanuit de directie, zorgen ervoor dat we de hechte club blijven die we graag zijn!

 

Ook probeert Ritra Cargo een (heel) klein steentje bij te dragen. Zo waren we dankbaar om betrokken te zijn bij diverse transporten van hulpgoederen. Ook hebben we vrolijke kaartjes verstuurd en fleurige bloembakken langsgebracht bij onze ‘buren’, de bewoners van Zorginstelling Stichting Sonneburgh, die door deze situatie helaas geen bezoek meer mochten ontvangen. Het is soms lastig en het leven vliegt aan je voorbij. Maar we zijn ervan overtuigd dat we dit samen aankunnen.

Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.