+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Hoe werkt iSHARE voor verladers?

Hoe werkt iSHARE voor verladers?

iSHARE expediteur

Nieuwe, innovatieve oplossingen op het gebied van datadelen; dat is waar Ritra Cargo continu aan werkt. Zo zijn wij onder andere al lange tijd betrokken bij de uitwerking van het iSHARE afsprakenstelsel. Dit zal sneller en flexibeler transport mogelijk gaan maken. Als nauw betrokken expediteur in de uitwerking van het afsprakenstelsel staan wij met iSHARE op de ICT & Logistiek beurs. Daar presenteren wij samen met Portbase, Yellowstar, Secure Logistics en iSHARE een real-life case: hoe werkt iSHARE voor verladers? Wij leggen het alvast kort uit.  

 

iSHARE in de praktijk

ISHARE is voor veel verladers nog een ongrijpbaar concept. Hoe kan dat “afsprakenstelsel” er nu voor zorgen dat wij onze goederen sneller krijgen? Vaak gebruiken wij dan één van onderstaande voorbeelden.

Voorbeeld 1: Groter netwerk van betrouwbare transporteurs

Verladers hebben vaak te maken met krappe deadlines. Er zit weinig speling tussen de aankomst van de goederen en de afgesproken leverdatum. Een expediteur die snel transporten kan inplannen is daarom essentieel. Daarnaast heeft men altijd te maken met beschikbare capaciteit. Zo kan het voorkomen dat er binnen de vaste pool van transporteurs geen ruimte is. Zeker in drukke perioden. Dan is het uiterst belangrijk om snel te kunnen en mogen wisselen van vervoerder, uiteraard zonder in te leveren op betrouwbaarheid.

iSHARE is een vertrouwensnetwerk waarbij alle deelnemende partijen aan bepaalde strikte voorwaarden moeten voldoen. Daarnaast legt elke partij vast wie welke data mag gebruiken en waarvoor. Op deze manier kunnen transporten realtime, veilig en snel worden gedelegeerd. Zo kunnen zendingen ook in drukke perioden snel worden afgeleverd, en dat zonder in te leveren op betrouwbaarheid.

 

Voorbeeld 2: Sneller leveren door realtime updates

Updates over de status van zendingen lopen vaak achter op de werkelijkheid. Dit komt vooral doordat er veel barrières zijn op het gebied van datadelen. Data mag en/of kan niet met iedereen in de keten worden gedeeld. Daardoor komen statusupdates vertraagd door, of soms zelfs helemaal niet. Dit kan voor serieuze vertragingen zorgen.

Bijvoorbeeld in het geval van een container die is vrijgesteld. Voordat de container de terminal kan verlaten, moeten alle belanghebbende partijen hiervan eerst op de hoogte zijn. Wordt de container pas aan het einde van de dag vrijgesteld? Dan kan dat zomaar een dag uitmaken in levertijd. Partijen die zijn aangesloten op iSHARE ontvangen realtime updates over zendingen. Het transport kan zo direct worden ingepland door de expediteur. In een markt waarbij snelheid essentieel is, maakt dat een enorm verschil.

 

Bezoek ons op de ICT & Logistiek beurs

Wilt u meer horen over deze en andere voordelen van iSHARE voor verladers? U bent van harte welkom op de ICT & Logistiek beurs op 7 en 8 november 2018! U kunt daar meerdere sessies bijwonen over dit onderwerp. Aanmelden kan gratis via www.ict-en-logistiek.nl.

 

iSHARE is een initiatief van Topsector Logistiek.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.