+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Hoogseizoen Azië-Europa route van start

Hoogseizoen Azië-Europa route van start

Ritra Cargo zeevracht

Voor wat betreft de zeevracht vanuit Azië, zijn de maanden juli en augustus traditioneel gezien de drukste maanden van het jaar. Dit komt vooral doordat veel seizoenartikelen dan worden verscheept. Ook dit jaar kondigen rederijen aan weer topdrukte te verwachten. Hoe bereid Ritra Cargo zich hierop voor, en wat kunt u doen om vertraging te voorkomen?

 

Ruimteafspraken met rederijen

Ritra Cargo doet er alles aan om ervoor te zorgen dat alle zendingen meekunnen op de geplande afvaarten. Daarom hebben wij verschillende ruimteafspraken met meerdere rederijen gemaakt. Uiteraard streven wij ernaar om deze afspraken zo goed mogelijk af te stemmen met de daadwerkelijk benodigde ruimte. De informatie die wij van onze klanten ontvangen over geplande boekingen, speelt hierbij een belangrijke rol.

Rond deze periode vragen veel klanten aan hun leveranciers of zij kunnen aangeven hoeveel goederen er in juli/augustus zullen klaarstaan. Zo kan er een goede inschatting worden gemaakt van wat er in die periode moet worden verscheept. Wanneer dit tijdig aan ons wordt doorgegeven, kunnen wij dit meenemen in onze afspraken met de rederijen.

 

Mogelijke vertraging doorvoerhavens

Worden uw goederen overgeladen op een doorvoerhaven in Azië, zoals Singapore of Colombo? Dan is de kans aanwezig dat uw zending vertraging oploopt. Schepen die deze havens aandoen, zijn tijdens het hoogseizoen vaak al afgeladen. Hierdoor kan het voorkomen dat containers die in deze havens wachten op hun aansluiting, niet op de geplande datum meekunnen. Deze zullen dan moeten wachten op de volgende afvaart en vertraging oplopen. Indien uw zending hier onverhoopt mee te maken krijgt, ontvangt u direct bericht van ons.

 

Peak Season Surcharge

Enkele rederijen hebben al aangekondigd in juli en augustus een Peak Season Surcharge (PSS) te zullen doorberekenen. Deze zal dan gaan gelden voor alle afvaarten op de route tussen Azië en Europa met aan boord datum vanaf 1 juli 2018. Vooralsnog is onzeker of de PSS daadwerkelijk zal worden ingevoerd. Mocht dit het geval zijn, dan stellen wij u hier natuurlijk direct van op de hoogte.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.