+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Hutchison Ports ECT heft nieuwe toeslagen voor al het wegvervoer

Hutchison Ports ECT heft nieuwe toeslagen voor al het wegvervoer

Per 1 januari 2024 introduceert terminal operator Hutchison Ports ECT Rotterdam twee nieuwe toeslagen voor wegvervoer: een Klimaattarief en een Spreidingstoeslag. Deze kosten worden doorbelast voor ieder terminalbezoek aan ECT Delta en ECT Euromax.

 

 

Het Klimaattarief is onderdeel van het duurzaamheidsprogramma van de terminal. De kosten bedragen €2,50 per vrachtwagen, per bezoek aan de terminal. Met uitzondering van elektrische/zero-emissie vrachtwagens, deze vallen buiten deze regeling. Dit geldt voor zowel de ECT Delta als de ECT Euromax Terminal.

 

Om drukte en files beter te handhaven, wordt er ook een Spreidingstarief ingevoerd. De kosten hiervoor zijn €13,50 per vrachtwagen. Dit geldt voor iedere vrachtwagen die op werkdagen tussen 05:00 uur en 19:00 uur de ECT Delta en/of de ECT Euromax Terminal bezoekt.

 

Belangrijk om te weten is dat deze toeslagen per terminalbezoek gelden. Een chauffeur brengt per containertransport 2 bezoeken aan de terminal: 1x voor het ophalen van de volle container en 1x voor het terugbrengen van de lege container. Wanneer hij/zij zich dus tweemaal per dag tussen 05:00 uur en 19:00 uur meldt met dezelfde container, dan bedragen de kosten 2 x €13,50 + 2 x €2,50 = €32,00.

 

Voor extra informatie hierover kunt u terecht op deze website.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.