+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

ICT studenten ervaren het belang van ICT in de logistiek bij Ritra Cargo

ICT studenten ervaren het belang van ICT in de logistiek bij Ritra Cargo

ICT in de logistiek, dit thema stond centraal tijdens het bezoek van de Hogeschool Utrecht aan Ritra Cargo. Samen met Yellowstar werd dit bedrijvenbezoek bij ons op locatie georganiseerd. Yellowstar is al jarenlang onze partner voor het (door)ontwikkelen van onze ICT-oplossingen.

 

Oracle APEX in het beroepenveld

Er werden verschillende presentaties gegeven door beide partijen. Hierbij lag de focus vooral op het Traffic Control System (TCS). Deze PO-management tool voor supply chain management is gebouwd met Oracle APEX. Hierbij zijn realtime inzicht en beheer voor klant, expediteur en agent de belangrijkste uitgangspunten. Dit realtime inzicht is steeds vaker een vereiste voor importeurs en exporteurs.

“Voor studenten is het belangrijk om te zien hoe APEX in het beroepenveld wordt gebruikt, en dat ze er niet alleen les over krijgen omdat ‘het moet van school’ ”, aldus docent Rik.

 

Logistiek kan niet zonder ICT

Ad en Marjolein van Ritra Cargo vertelden over de behoefte aan ICT-oplossingen in de logistiek. Ad sprak voornamelijk over hoe dit wordt toegepast in de transportketen. Marjolein belichtte vanuit haar rol als marketeer de behoefte van klanten aan supply chain management oplossingen zoals het TCS.ICT studenten Hogeschool Utrecht brengen bedrijvenbezoek aan Ritra Cargo

Yvonne en Orfeo van Yellowstar gaven vervolgens een kijkje in Oracle APEX. Naast een demonstratie van het TCS, lieten de ontwikkelaars van Yellowstar ook zien hoe je een mobiele app snel in elkaar kan zetten met deze development tool. Zo konden de studenten de toegevoegde waarde van Oracle APEX in het werkveld ervaren.

Er kwamen veel vragen en enthousiaste reacties van de studenten. Het imago van Oracle APEX ging van “een beetje suf”, naar “wat is hier veel mee mogelijk!”, zoals één van de studenten het mooi verwoordde. Na afloop van de presentaties
konden ze goed begrijpen dat de logistieke sector tegenwoordig niet meer optimaal kan functioneren zonder supply chain management oplossingen. In de toekomst zal dit belang alleen maar toenemen. Echt een zeer geslaagde dag.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.