+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Controles importaangiften – resultaten 2017

Controles importaangiften – resultaten 2017

Resultaten importaangiften 2017

Onze declaratie afdeling maakt elk jaar duizenden importaangiften op. Hierbij staat foutloos werken voorop, zodat goederen geen vertraging oplopen. De interne controles die worden uitgevoerd rondom onze AEO-certificering kijken onder andere naar onze prestaties op het gebied van importaangiften. De meest recente resultaten delen wij graag met u.

 

Goede score importaangiften Ritra Cargo

De doelstelling van de douane is om elk jaar 5% van alle importaangiften te onderwerpen aan een controle. In 2017 werd bij Ritra Cargo slechts 1,5% van de in totaal 12.437 opgemaakte aangiften hiervoor geselecteerd. Dit is een bovengemiddeld goede score.

Al sinds 2011 wordt bij ons minder dan 2% van de aangegeven goederen opgevraagd voor controle. Dit is ver beneden het landelijk gemiddelde van 5%. Dat Ritra Cargo zo goed scoort, komt doordat wij weinig fouten maken in importaangiften. Hierdoor hebben wij een goede reputatie bij de douane. Goederen die via ons zijn geïmporteerd worden daarom minder vaak onderworpen aan controles.

 

Welke goederen worden gecontroleerd?

De douane beslist welke goederen worden gecontroleerd. Vaak gebeurt dit willekeurig, maar soms ook gericht. Bij gerichte controles worden goederen uit bepaalde oorsprongslanden of een specifiek product geselecteerd voor controle. In mei meldden wij bijvoorbeeld nog dat er extra douanecontroles op geïmporteerde kleding zouden gaan plaatsvinden. Daarnaast is de reputatie van de partij die de importaangifte opmaakt vaak van belang bij de selectie.

Goederen die worden geselecteerd voor controle lopen altijd vertraging op. Bij een documentcontrole is dit gemiddeld 2 tot 3 dagen. Bij een fysieke controle kan de vertraging zelfs oplopen tot 4 à 5 dagen. Eenmaal geselecteerd, kan hier helaas niks meer aan worden gedaan.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over onze dienstverlening op het gebied van importaangiften? Bekijk deze service of neem direct contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.