+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

India bouwt doorvoerhaven bij Vizhinjam

India bouwt doorvoerhaven bij Vizhinjam

Vanaf 2018 krijgt het Aziatische continent er een doorvoerhaven bij. Naast o.a. Dubai, Singapore en Colombo, wordt er een nieuwe ‘containerdraaischijf’ in Vizhinjam gebouwd. Hiermee wil India de eigen handels- en transport positie versterken.

Plannen om de doorvoerhaven te bouwen bestaan al 25 jaar. Dat is niet voor niets, want Vizhinjam biedt als locatie veel voordelen. De haven kan opereren onder vrijwel alle weersomstandigheden. Dit bevordert een goede doorstroom van goederen. Ook de geografische positie is gunstig, want Vizhinjam is slechts 10 mijl van de internationale scheepvaartroute verwijderd. Tot slot maakt de diepte van de zee bij de doorvoerhaven dat deze ook geschikt is voor de toekomstige generatie mega containerschepen.

Het project is in het verleden verschillende keren door investeerders van de hand gewezen. De Indiase overheid heeft dit keer echter toegezegd een kwart miljard te investeren in de bouw van de doorvoerhaven. Deze investering heeft de voor de Adani Group de doorslag gegeven om het project verder door te zetten.

Dichtbij de toekomstige haven Vizhinjam ligt een vliegveld. Dit betekent dat zendingen eventueel ook van het snellere sea/air transport gebruik kunnen maken.

Locatie nieuwe doorvoerhaven Vizhinjam

Kaartgegevens ©2016 Google

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.