+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Interview met iSHARE co-creatiepartner Ritra Cargo

Interview met iSHARE co-creatiepartner Ritra Cargo

Ernst van de Graaf is als IT consultant bij Ritra Cargo verantwoordelijk voor het efficiënter maken van de (IT) processen van deze expediteur. Ritra Cargo is sinds september betrokken bij iSHARE als co-creatiepartner. Ernst legt uit waarom.

 

Waarom is Ritra Cargo ingestapt als co-creatiepartner?

Als expediteur hebben we een centrale rol tussen toeleveranciers en klanten, je kunt ons zien als een (data) hub. Als hub hebben we ontzettend veel dataconnecties gemaakt met andere (logistieke) dienstverleners, waarbij Ritra de regulerende partij is.

Via iSHARE kunnen we onze huidige dataconnecties verbeteren en daarnaast ook sneller verdere ketenintegratie doorvoeren met nieuwe partijen.

 

Hoe dan?Ernst Ritra Cargo

iSHARE is niet gericht op welke data er wanneer gedeeld moet worden, maar of de data gedeeld mag worden aan de vragende partij.

De vragende partij zou in theorie iedere partij in de keten kunnen zijn. Op deze manier is de grootste drempel weggenomen: gebrek aan vertrouwen. Dan blijven er daarna twee vragen over: Welke data moet er gedeeld worden in de keten en op welke wijze gaan we deze data delen?

iSHARE verplicht je na te denken over je positie in de keten en welke data entry (en output) noodzakelijk is om zo efficiënt mogelijk de goederen van de bron naar de consument te brengen.

 

Waarom is iSHARE belangrijk voor de logistieke sector?

De logistieke sector is traditioneel en niet gericht op het actief delen van data, terwijl voor het logistieke proces data delen essentieel is om goederen te kunnen verplaatsen door een supply chain. Hoe minder vaak handmatig data entry benodigd is in een keten, hoe kleiner de kans dat data verloren gaat en tijd gewonnen wordt in het gehele proces.

Het spreekt voor zich dat iedere verbetering in dit proces kosten bespaart in de gehele keten.

 

Dit interview werd tevens gepubliceerd op www.ishare-project.org. iSHARE is een initiatief van Topsector Logistiek.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.