+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Invoering zwavelarme brandstof vaargebied Shanghai en Ningbo

Invoering zwavelarme brandstof vaargebied Shanghai en Ningbo

Expediteur China Ritra Cargo

De zwavelemissie van schepen heeft een groot aandeel in de uitstoot van broeikasgassen. Daarom wordt zwavelarme brandstof wereldwijd in steeds meer vaargebieden ingevoerd. Zo ook in de Yangtze River Delta, waar Shanghai en Ningbo onder vallen. Het gebruik hiervan is echter aanzienlijk duurder. Daarom berekenen rederijen hiervoor een Low Sulphur Surcharge (LSS) door aan de leveranciers met zeevracht via en vanuit deze steden. Het gebruik van zwavelarme brandstof wordt vanaf 2020 wereldwijd verplicht.

 

Leveranciers krijgen LSS doorbelast

Vanaf 1 oktober 2018 zijn alle schepen in de Yangtze River Delta verplicht om gebruik te maken van zwavelarme brandstof. Deze maatregel, opgelegd door de China Maritime Safety Administration (MSA), is bedoeld om de schadelijke zwavelemissie van schepen aanzienlijk terug te dringen.

Shanghai en Ningbo liggen beiden in het vaargebied van de Yangtze River Delta. Daarom wordt er vanaf B/L datum 2 december 2018 een toeslag voor transporten via en vanuit deze steden berekend. Deze zal $35 per teu bedragen. De LSS wordt door de rederijen doorbelast aan de leveranciers.

 

Zwavelarme brandstof vanaf 2020 wereldwijd verplicht

Per 1 januari 2020 gaan er wereldwijd strengere regels gelden met betrekking tot het toegestane zwavelgehalte in stookolie. Waar dit nu nog 3,5% is, mag dit dan nog maar 0,5% zijn. Dit heeft grote gevolgen voor de rederijen. Zij moeten hierdoor de huidige werkwijze aanpassen. Er zijn hierbij drie scenario’s mogelijk:

  1. Varen op zwavelarme brandstof (0,5%)
  2. Speciale filtersystemen voor stookolie in schepen installeren
  3. Overstappen op liquid natural gas (LNG)

Al deze opties kennen verschillende voor- en nadelen. Waar de rederijen voor zullen kiezen is op dit moment nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat de kosten voor brandstof door deze maatregelen zullen gaan toenemen. Hierdoor zal de prijs voor containertransport over zee gaan stijgen.

 

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.