+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Invoerrechten Vietnam verlaagd dankzij vrijhandelsovereenkomst

Invoerrechten Vietnam verlaagd dankzij vrijhandelsovereenkomst

Importeren uit Vietnam

Binnen 7 jaar 99% van de in- en uitvoerrechten elimineren, dat is het doel van de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Vietnam. Op 1 augustus 2020 treedt dit ambitieuze handelsakkoord in werking. Importeert u vanuit Vietnam? Dan kunt u vanaf volgende maand waarschijnlijk al aanspraak maken op een verlaging of nultarief op invoerrechten.

 

Importeren uit Vietnam wordt goedkoper

Kleding, schoenen, meubels en telecommunicatieapparatuur: veel van dit soort producten worden geïmporteerd uit Vietnam. Afhankelijk van het type goederen betaalt u hiervoor een bepaald bedrag aan invoerrechten. Deze kosten kunnen al snel behoorlijk oplopen.

 

Met het nieuwe vrijhandelsakkoord wordt importeren uit Vietnam goedkoper. Bij de inwerkingtreding hiervan op 1 augustus zal 71% van de uitvoer uit Vietnam namelijk worden vrijgesteld van invoerrechten. Voor vrijwel alle andere producten die hiervandaan de EU worden ingevoerd, geldt dat de invoerrechten de komende 7 jaar worden uitgefaseerd. Uiteindelijk zullen 99% van de geïmporteerde producten uit Vietnam vrijgesteld worden van invoerrechten.

 

Benieuwd of u ook kunt profiteren van een verlaging of nultarief op invoerrechten? Vanaf 1 augustus kunnen onze douane declaranten dit voor u uitzoeken. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

 

Handelsovereenkomsten bevorderen handel

Het bevorderen van de handel is een belangrijk speerpunt van de EU. Daarom worden er regelmatig handelsovereenkomsten gesloten. De meest recente voorbeelden hiervan zijn de vrijhandelsovereenkomsten met Japan, Singapore en Vietnam. Hierbij staat het economische belang voorop, zoals het creëren van meer banen en economische groei. Daarnaast is er aandacht voor arbeidsomstandigheden, mensenrechten en het milieu.

 

De vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Vietnam zal belemmeringen in de handel doen afnemen en meer mogelijkheden scheppen. Hierdoor wordt het importeren uit Vietnam en het exporteren naar Vietnam aantrekkelijker voor ondernemers. Naar verwachting zal de handel met Vietnam de komende jaren dan ook sterk gaan toenemen.

 

Importeert u al vanuit Vietnam?

Heeft u er al eens aan gedacht om te importeren uit Vietnam? Ritra Cargo is vertegenwoordigd in alle belangrijke handel- en productieplaatsen in dit land, waaronder Hanoi en Ho Chi Minh City. Wij hebben dan ook veel klanten die al geruime tijd importeren uit Vietnam. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Bezoek onze Vietnam pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.