+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

iSHARE sessies Ritra Cargo op ICT & Logistiek beurs groot succes

iSHARE sessies Ritra Cargo op ICT & Logistiek beurs groot succes

Hoe kunnen (on)bekende partijen in de keten veilig & vertrouwd data met elkaar delen? Het afsprakenstelsel iSHARE biedt hiervoor de oplossing. Om dit lastige concept uit te leggen, verzorgde Ritra Cargo twee presentaties op de ICT & Logistiek beurs over dit onderwerp. Dit werd gedaan in samenwerking Yellowstar en Portbase. iSHARE is inmiddels bekend bij veel partijen in de logistieke wereld en beide sessies konden dan ook rekenen op veel interesse en enthousiasme.

 

Razendsnel transport met iSHARE – eerste live demonstratie

Als co-creatie partner in het iSHARE project heeft Ritra Cargo samen met Yellowstar en Portbase gewerkt aan een zogenaamd ‘proof of concept’. Hiermee wordt het iSHARE afsprakenstelsel klaar voor gebruik gemaakt. Op de ICT & Logistiek beurs werd de werking hiervan voor het eerst gedemonstreerd aan een grote groep geïnteresseerden.

Met een live demonstratie werd getoond hoe een fictieve container van de terminal naar de eindontvanger wordt vervoerd. Er werd uitgelegd hoe iSHARE de toestemming voor een transport veilig en gecontroleerd kan delegeren aan bekende én onbekende vervoerders. Hierbij hoeft er slechts aan twee voorwaarden te worden voldaan. Allereerst moet de vervoerder zijn aangesloten op iSHARE. Als hij vervolgens ook staat geregistreerd als ‘bevoegd’ bij degene die het transport van de container organiseert, zoals Ritra Cargo, mag hij het transport uitvoeren.

Dankzij deze ketenoptimalisatie kunnen transporten in de toekomst efficiënter worden uitgevoerd. Het grootse voordeel hiervan voor u, is dat u als eindontvanger zo sneller beschikking over uw goederen heeft.

Presentatie iSHARE in fashion

Als centrale speler tussen toeleveranciers en klanten is het voor Ritra Cargo belangrijk om data uitwisseling zoveel mogelijk te optimaliseren. Op die manier kan het eindtransport naar de warehouses en winkels namelijk sneller en flexibeler worden geregeld. Samen met Yellowstar werd aan de hand van voorbeelden verteld hoe iSHARE data uitwisseling op een snelle, veilige en betrouwbare manier mogelijk maakt.

Op dit moment zijn er drie scenario’s die in de huidige situatie voor vertraging van een zending kunnen zorgen:

  • Er wordt van vervoerder gewisseld
  • Het tijdslot op de terminal wijzigt
  • Vervoerder wil transportopdracht uitbesteden

Met iSHARE kan in deze scenario’s direct de juiste actie in gang worden gezet. In het afsprakenstelsel is namelijk vastgelegd welke bevoegdheden de verschillende partijen hebben, zoals vervoerders. Deze krijgt in zo’n geval meteen toegang tot (enkel) de benodigde data. Er hoeft hierover dus niet meer via de e-mail en telefoon worden gecorrespondeerd. Dit levert veel tijdswinst op voor alle partijen in de keten, waardoor zendingen ook minder vertragen.

 

Meer informatie

Op 1 januari 2018 is het iSHARE afsprakenstelsel beschikbaar om sector-breed in gebruik te worden genomen. Heeft u hier vragen over? Wij beantwoorden ze graag voor u! Stuur ons een (chat)bericht of bel ons direct.

iSHARE is een initiatief van Topsector Logistiek.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.