+31 (0)10 76 71 000

Expediteur Shanghai

Shanghai is de grootste stad van China. Als expediteur China hebben wij jarenlange ervaring in transport naar dit land en ook deze stad. Bij Ritra Cargo zorgt uw persoonlijke aanspreekpunt voor het complete transport van Shanghai naar de eindbestemming. Dat traject begint bij uw ordermoment en het aanbieden van het voor u geschikte transportschema, tot en met de finale levering op de eindbestemming.

Import Shanghai

Een goed transport vormt de basis als u gaat importeren uit China. Omdat we dit al ruim 20 jaar doen, samen met onze vaste agent, is Ritra Cargo hierbij een betrouwbare partner. Ons agentschap heeft 17 kantoren in alle belangrijke haven- en productieplaatsen en behoort daarmee tot de 25 grootste logistieke dienstverleners in China. Door deze samenwerking kunnen we snel en betrouwbaar producten importeren. Per luchtvracht, zeevracht en via het spoor.

Export Shanghai

Nederland importeert niet alleen uit China, ook export komt geregeld voor. Denk bijvoorbeeld aan machines en elektrische apparaten. Voor export naar China werken wij intensief samen met ons agentschap dat in alle belangrijke haven- en productieplaatsen vertegenwoordigd is met eigen kantoren. Zij weten dus als geen ander wat er in hun regio speelt. Op die manier kunnen wij een goede service waarborgen. Net als scherpe tarieven, kwaliteit en flexibiliteit. Kortom, uw goederen komen altijd zorgeloos en snel op de eindbestemming aan. Per luchtvracht, zeevracht en via het spoor.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Cross-trade

Importeert u goederen uit China om deze vervolgens te exporteren naar het buitenland? Dan is het in veel gevallen voordeliger om te kiezen voor cross-trade. Hiermee gaat uw zending direct van A naar C, zonder tussenstop in Amsterdam of Rotterdam. Ritra Cargo heeft een wereldwijd sterk netwerk van agenten waardoor we cross-trade van en naar China kunnen aanbieden. Zo hebben we agentschappen in Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Zuid-Europa. Samen met hen regelen we een snel, rechtstreeks transport tegen lagere kosten. Cross-trade is mogelijk voor luchtvracht en zeevracht.

Sea-air

Sea-air transport is ideaal als u op zoek bent naar een enigszins snelle transittijd, maar de snelheid van luchtvracht niet per se nodig is. Qua transittijden en tarieven zit deze optie tussen zeevracht en luchtvracht in. Vanuit de haven van Weihai (omgeving Shanghai) vertrekken er dagelijks afvaarten naar de haven van Seoul (Zuid-Korea). Na aankomst in de haven vindt er een transfer plaats naar de luchthaven van Seoul. Vervolgens gaan zendingen via luchtvracht naar Schiphol in Amsterdam.

Zeevracht, FCL en LCL Shanghai

Dankzij ons wereldwijde netwerk van agenten is Ritra Cargo een betrouwbare partner op het gebied van zeevracht. U kunt bij ons terecht voor FCL (volle container) en LCL (zeevracht groupage). Hoe groot uw zending ook is, u profiteert altijd van scherpe zeevracht tarieven en gunstige afvaartschema’s. Dat komt door onze goede afspraken met rederijen. Wij bieden zeevracht aan voor import, export en cross-trade. Verder hebben we een compleet pakket aanvullende diensten beschikbaar rondom zeevracht.

Track and Trace

Natuurlijk is het altijd fijn om te weten waar uw zending zich bevindt. Via ons online platform TRACOS komt u daar zo achter. Hier kunt u met uw PO-nummer direct de benodigde informatie ophalen. Handig voor de communicatie naar uw klanten of belanghebbenden, of als u gewoon wilt weten wat de huidige status van uw zending is.

Buyer consolidation

Ontvangt u goederen van meerdere leveranciers en heeft u genoeg vracht om minimaal een 20’ container te vullen? Dan raden wij aan om gebruik te maken van onze buyer consolidation. We verzamelen dan alle goederen in één container, in plaats van dat deze worden opgesplitst in meerdere LCL-zendingen. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de lossingskosten.

Luchtvracht Shanghai

Wereldwijde import en export van luchtvracht, daar is Ritra Cargo de aangewezen partner voor. Ook cross-trade is mogelijk. Wij werken samen met een sterk netwerk van agentschappen verspreid over de hele wereld. Daarnaast bieden we ook aanvullende diensten rondom luchtvracht. Denk hierbij aan complete douane afwikkeling, warehousing en supply chain management. Alles om uw zending zo snel en veilig mogelijk op de eindbestemming te krijgen.

Spoorvervoer Shanghai

De spoorwegverbinding tussen Azië en Europa is sinds 2015 weer volop in ontwikkeling. ‘De Nieuwe Zijderoute’ combineert snelle transittijden met een grote mate van betrouwbaarheid. Zo wordt het traject van Shanghai naar Nederland in 21 dagen afgelegd (van deur tot deur). Qua transittijd ligt spoorvervoer tussen zeevracht en luchtvracht in. Deze doorlooptijd kunnen we vrijwel altijd garanderen want vertragingen op het spoor komen nauwelijks voor. Dagelijks vertrekken er transporten van China naar Tilburg, Duisburg en Hamburg en andersom. Beschikbaar voor import- en exportproducten.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Douaneafwikkeling – AEO-gecertificeerd

Douaneafwikkeling is een hoop gedoe als u niet over juiste vergunningen, kennis van de regelgeving en/of software beschikt. Ritra Cargo is AEO-gecertificeerd douane expediteur en is daarmee een betrouwbare partner. Inklaren gebeurt snel en nauwkeurig omdat het in-house wordt gedaan door onze gediplomeerde declaranten. Zij ondersteunen u waar nodig: bij een mogelijk verzoek tot teruggave of kwijtschelding, bindende Tariefinlichting (BTI) en intracommunautair douanevervoer. Dat zorgt voor een soepel transportproces, zonder vertragingen.

Warehousing faciliteiten

Wilt u uw goederen tijdelijk opslaan om ze later te verkopen of distribueren? Dat kan China en in Nederland. In Shanghai hebben we een opslagcapaciteit van 5x 2.600.000 ft2. Daarnaast is warehousing ook in Nederland een optie. Hiervoor lossen we de goederen in de schone en beveiligde loods van onze vaste warehousing partner in Rotterdam. Voor een langdurige opslag wijken we uit naar onze loods in Oudenbosch (Brabant) zodat we kosten voor u kunnen besparen. We controleren altijd op schade en tellen de cartons na.

Garment on Hanger (GOH)

Een belangrijke specialisatie van onze vaste agent in China is fashion cargo. Zij bieden de nodige faciliteiten om dit type goederen deskundig te vervoeren en op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan stofvrije loodsen waarbij ze de vochtigheid en temperatuur zorgvuldig controleren. Ook kunnen bepaalde kledingstukken in Garment on Hanger (GOH) containers worden vervoerd. Kleding wordt dan niet in dozen maar op kledinghangers vervoerd. Speciaal hiervoor heeft onze agent een eigen innovatief inklapbaar GOH-systeem ontwikkeld.

Palletiseren en sealen

Als goederen tijdelijk worden opgeslagen in onze loodsen zorgen we dat deze op europallets worden gezet. We hanteren hierbij de specifieke richtlijnen die we met u hebben afgesproken. Denk aan het sorteren volgens bepaalde criteria, het wel of niet sealen met een top deck en het correct plaatsen van barcodes en stickers.

Value added services

In samenwerking met onze partners bieden we verschillende value added services aan. Hiermee voegen we letterlijk waarde toe aan het product. Ook herstellen we vaak producten waarbij in China iets mis is gegaan bij de eindafwerking. In onze warehouses in Nederland kunnen we o.a. her-verpakken, testen, kwaliteitscontroles uitvoeren, labels/prijskaartjes vervangen en complete rework programma’s uitvoeren. Ook in China staan we voor u klaar met Pick & Pack, Garment on Hanger (GOH) en kwaliteitscontroles. Daarnaast is online sales in China via het platform ´Tmall Global’ mogelijk, net als het fumigeren van containers.

E-fulfilment centers

Als expediteur bieden wij samen met onze Chinese partner de mogelijkheid om uw producten online te verkopen via de belangrijkste marktplaatsen van China. Een e-fulfilment center gaat u hierbij ondersteunen. De activiteiten binnen een e-fulfilment center hebben betrekking op de logistiek van uw (web)winkel. De opslag van uw goederen vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Daarom zal het e-fulfilment center investeringen doen in software, hardware, heftrucks, pickkarren, etc. Alles om uw goederen in optimale omstandigheden te kunnen opslaan en verhandelen.

Supply Chain Platform

Transparantie vinden we bij Ritra Cargo heel belangrijk. Daarom hebben we ons eigen Supply Chain Platform “TRACOS” (Traffic Control System) ontwikkeld. Via dit platform kunnen expediteur, klant, fabrikant en agent realtime in dezelfde omgeving werken. Zo heeft u dus de volledige supply chain in kaart. Verder kunt u realtime zendingen volgen, boekingen inzien, bewijzen van verzending opvragen en KPI-rapportages uitdraaien. Bovendien richten we TRACOS volledig in naar uw wensen, zonder extra kosten.

Meer weten over onze logistieke diensten of wilt u ons als expediteur China direct inschakelen? Neem dan contact met ons op.

Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.