+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

LCL-spoorvervoer vanuit China: Retailsale aan het woord

LCL-spoorvervoer vanuit China: Retailsale aan het woord

LCL-spoorvervoer China

Kevin is directeur van Retailsale. Zijn bedrijf levert producten voor de zakelijke markt, welke worden geïmporteerd vanuit China. Voorheen ging dit altijd via luchtvracht. Hierdoor waren de transportkosten hoog en de marges klein. Voor Kevin was dit reden om op zoek te gaan naar een alternatief. Hij vond deze in spoorvervoer.

 

Snelheid versus kosten

Kevin werkt graag met luchtvracht vanwege de snelheid en betrouwbaarheid. Bovendien is hiermee het transport van deur-tot-deur geregeld. Echter zijn de kosten hoog, waardoor er veel moet worden ingeleverd op de marge.

Recensie Ritra Cargo spoorvervoerKevin: “Met de hoge transportkosten van luchtvracht hield ik te weinig marge over. Daarom zocht ik naar een oplossing. Hierbij wilde ik niet te veel inleveren op de snelheid. Daarnaast was het voor mij belangrijk dat alles gewoon bij mij aan de deur werd afgeleverd”.

Al snel kwam hij bij spoorvervoer via de Zijderoute terecht. Vanuit Yantian is er via Chengdu een snelle verbinding naar Tilburg. Hiermee zijn de goederen binnen 16 dagen in Nederland.

Kevin: “Ik vond het best spannend om af te stappen van luchtvracht. Bij spoorvervoer is het traject meteen een stuk langer. Zou ik nog steeds zonder omkijken en op tijd mijn spullen geleverd krijgen? Echter hebben de veel lagere kosten en de beloofde snelheid van spoorvervoer mij overgehaald om dit toch eens te proberen.”

 

Makkelijk plannen dankzij statusupdates

Precies weten waar je aan toe bent, dat is voor veel klanten erg belangrijk. Alleen zo kan een strakke planning worden nageleefd. Dat is niet anders voor Retailsale. De opslagruimte is beperkt en daarom is het noodzakelijk om te weten wanneer de goederen precies aankomen. Om deze reden versturen wij standaard statusupdates bij elke belangrijke mijlpaal en is er een vast aanspreekpunt voor eventuele vragen.

Kevin: “Dankzij de statusupdates weet ik altijd waar mijn zending is. Dat werkt erg fijn. Soms heb ik naar aanleiding daarvan een vraag. Zo wilde ik laatst bijvoorbeeld de afleverdag wijzigen. Ik belde Martin op en het was eigenlijk direct geregeld. Die flexibiliteit vind ik echt top!” 

 

Voor herhaling vatbaar

Inmiddels heeft Retailsale al meerdere keren de import vanuit China via LCL-spoorvervoer gedaan. Terugkijkend hierop, heeft het ze veel gebracht.

Kevin: “Spoorvervoer is voor mij ideaal gebleken, vooral vanwege de snelheid en kosten. Daarnaast geeft de keuze in aflevermoment mij net wat meer flexibiliteit in de planning. Ook heb ik mijn transportkosten enorm kunnen reduceren, hetgeen natuurlijk mijn uitgangspunt was. Kortom, ik ben erg tevreden. Inmiddels heb ik spoorvervoer zelfs al aanbevolen aan een bevriende ondernemer.”

 

Meer weten over spoorvervoer vanuit China?

Wilt u meer weten over spoorvervoer vanuit China over de Nieuwe Zijderoute? Bekijk dan onze pagina of neem direct contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.