+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Achter de schermen bij Peter van Herk

Achter de schermen bij Peter van Herk

Loyale, gedreven medewerkers die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht met klanten. Ritra staat erom bekend en we zijn er dan ook maar wat trots op! Deze maand laten we u graag nader kennismaken met collega Peter van Herk. Voor zover u hem al niet kent natuurlijk. Want al 12,5 jaar is hij een vertrouwd gezicht op Ritra’s Export afdeling. Hoe is hij bij Ritra terecht gekomen, wat motiveert hem en wat zijn Peter’s dagelijkse werkzaamheden?

 

 

Wie is Peter?

Peter van Herk. Een Rotterdammert. Een enthousiaste collega en trouwe ambassadeur van Ritra Cargo’s Social Media. Hij woont in een gezellig dorp in de gemeente Albrandswaard en is al jaren samen met Mariska. Daarnaast is hij de gelukkige vader van zijn drie zonen Remco, Kevin en Max. Sinds twee jaar is hij de trotse opa van Nora. En in het nieuwe jaar hoopt ‘opa Peter’ ook haar kleine broertje of zusje te verwelkomen. Naast zijn werk en drukke gezinsleven mag hij zich graag bezighouden met fotografie.

Peter van Herk - jubileum 12,5 jaar

 

Een logistieke carrière in vogelvlucht

Zijn opleiding volgde Peter aan havenvakschool Jan Backx. Dè onderwijsinstelling op het gebied van scheepvaart, havens, transport en logistiek. Jaren geleden is de naam van deze school omgedoopt tot het Scheepvaart en Transportcollege. In de Rotterdamse volksmond “kom je” echter nog steeds van “de Backx”.

 

Hierna heeft Peter diverse banen in de logistieke sector gehad. Hij begon zijn carrière bij het Nederlands Transport Bureau. Heeft als Cargadoor bij verschillende rederijen gewerkt en is zelfs werkzaam geweest bij de voormalig Oost-Duitse Expediteur IMOG. Door de jaren heen leerde hij zo de kneepjes van het vak.

 

Twaalf-en-een-half jaar geleden werd hij benaderd door Ritra’s toenmalige Export Manager. Zij kenden elkaar nog van het samenwerken bij een vorige werkgever. “Of hij niet bij Ritra Cargo wilde komen werken?” Ritra kon wel een paar extra handen gebruiken.

 

 

Werkzaamheden bij Ritra Cargo

Zo is Peter in 2009 de expeditie weer ingerold. De naam “Export afdeling” doet het geheel eigenlijk tekort. Want naast het afhandelen van exportzendingen verzorgen Peter en zijn collega´s André en Georgiana ook cross trades en enkele importzendingen. Daarnaast worden zij, zoals begin dit jaar nog gebeurde, ook wel eens spontaan door verladers opgebeld. Zoals dat gebruikelijk is in de logistieke branche levert een goede service je de beste mond-tot-mondreclame op.

 

Tijdens hun dagelijkse werkzaamheden hebben zij te maken met twee pieken per dag. In de ochtend is er contact met Azië. Vanaf een uur of drie ‘s middags is er een tweede piek. “Dan worden de Amerikanen wakker.” Zoals Peter dat zegt.

 

Op een afdeling als deze is communicatie ontzettend belangrijk. Aanvragen moeten snel worden behandeld, instructies moeten zonder vertraging worden verstuurd en klanten moeten worden geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Zeker bij cross trade boekingen is secuur werken essentieel. Peter en zijn collega’s fungeren dan als Control Tower in de supply chain.

 

Een bijzondere, recente cross trade zending was een lading mondkapjes voor het NOC*NSF. Deze zending kwam uit Hong Kong en werd door Ritra voor het Nederlands Olympisch Team afgeleverd in Tokio.

 

 

Waarom al 12,5 jaar Ritra Cargo?

Afgelopen oktober vierde Peter zijn 12,5-jarig jubileum. Een mooie mijlpaal, en bij Ritra Cargo zeker geen unicum. We hebben veel medewerkers in dienst die met gemak 10, 20 of zelfs 25 werkjaren aantikken. We vroegen Peter hoe het komt dat hij al zo’n lange tijd met plezier de fiets pakt naar de Waalhaven.

 

“Werkgevers die meedenken en er voor je zijn”. Het is voor Peter een van de belangrijkste redenen om het langere tijd met elkaar uit te houden. De verhuizing naar het huidige pand op de Albert Plesmanweg in 2018 is de sfeer alleen maar ten goede gekomen. “De open kantoortuin zorgt ervoor dat je gemakkelijk even overlegt en dat er meer begrip is voor elkaar” zo ervaart Peter.

 

Daarnaast vindt hij de collegialiteit en onderlinge samenwerking erg prettig: “Bij Ritra proberen ze het beste in de mens naar boven te halen. Fouten worden opgelost en vervolgens gebruikt als leermoment.”

 

Een mooie afsluiting van een gezellig intermezzo met één van onze medewerkers. Met dank aan Peter voor zijn tijd en openhartigheid!

Benieuwd naar andere medewerkers van Ritra Cargo? Bekijk ons Team op de website.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.