+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Meer controles op Bindende Tariefinlichting (BTI) door douane

Meer controles op Bindende Tariefinlichting (BTI) door douane

Douane expediteur

Weet u niet precies onder welke goederencode het product dat u wilt importeren valt? Dan kunt u een Bindende Tariefinlichting (BTI) aanvragen. Deze is, zoals de naam al zegt, bindend en moet worden gebruikt bij het doen van de douaneaangifte. De douane gaat hier vanaf het najaar strenger op toezien. Verzorgt Ritra Cargo de inklaring van uw goederen? Vergeet dan niet om de BTI ook aan ons door te geven.

 

Wat is een BTI

Bij het inklaren van goederen is het opgeven van een bijbehorende goederencode een vereiste. Geeft u de verkeerde code op, dan is de aangifte onjuist met alle gevolgen van dien. Daarom kunnen importeurs er bij twijfel voor kiezen om een BTI op te vragen bij de douane.

 

Het aanvragen van een BTI brengt zekerheid maar ook verplichtingen met zich mee. Zo bent u verplicht om deze te gebruiken in uw aangifte en mag u niet van de geadviseerde goederencode afwijken. Verzorgd een andere partij zoals Ritra Cargo de inklaring van uw goederen? Dan is het dus ook noodzakelijk om de BTI aan hen door te geven. In 2019 zal de douane strenger gaan controleren op het gebruik van aangevraagde BTI’s in aangiftes.

 

Wanneer vraagt u een BTI aan?

Er zijn verschillende situaties waarin het aanvragen van een BTI bij de douane verstandig kan zijn. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer er een nieuw type product wordt geïmporteerd. Ook kan de zekerheid van de juiste goederencode bij een grote zending van hetzelfde type goederen een reden zijn. Bovendien weet u met een BTI direct hoeveel invoerrechten u verschuldigd bent.

 

Het aanvragen van een BTI is niet eenvoudig en kan daarom in de regel beter worden overgelaten aan een expert. Heeft u vragen over de BTI of hulp nodig bij een aanvraag? Onze douane declaranten helpen u graag. Neem daarvoor contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.