+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Nieuwe douaneregels China grote invloed op import

Nieuwe douaneregels China grote invloed op import

CVB

Verscheept u goederen vanuit China? Houd dan rekening met de nieuwe douaneregels die gelden vanaf 1 november 2018. De Chinese douane gaat vanaf die datum strengere eisen stellen aan douaneprocedures en hier strikt op toezien. Dit heeft grote gevolgen voor alle export vanuit China.

 

Meer eisen aan douaneprocedures

Tot op heden kon een deel van de douaneprocedure vrij summier worden doorlopen. Hierbij is de interactie tussen agent, rederij en douane van belang. De agent geeft aan de rederij data op ten behoeve van het manifest. Op basis hiervan volgt de uitvoerdocumentatie en de ENS-procedure. Voorheen stelde de Chinese douane minder eisen aan de data op het manifest.

Vanaf 1 november 2018 verandert dit. Het manifest moet dan voorzien zijn van correcte aantallen (colli/gewicht) en goederenomschrijving. Daarnaast moet het containernummer erop staan.

Wanneer de gegevens op het manifest niet kloppen of onvolledig zijn kan de uitvoeraangifte niet worden opgemaakt. Dit kan leiden tot het niet tijdig verschepen van uw goederen.

 

Goederen eerder aanleveren

Er gaan strikte deadlines gelden met betrekking tot het aanleveren van goederen in de loods. Ook moeten zendingen voor groupagecontainers voortaan eerder aanwezig zijn. Uw zending dient 5 dagen voor ETD van het schip in de loods te zijn. Deze extra tijd heeft de agent nodig om te controleren of de inhoud van de containers wel exact overeenkomt met de gegevens op het manifest.

 

Vragen?

De Chinese overheid heeft leveranciers geïnformeerd over de nieuwe douaneregels. Heeft u nog vragen over de wijzigingen? Uw Ritra Cargo contactpersoon beantwoordt ze graag voor u.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.