+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Nieuwe douanewetgeving vanaf 1 mei 2016

Nieuwe douanewetgeving vanaf 1 mei 2016

Vanaf 1 mei jl. is de nieuwe douanewetgeving van de Europese Unie van kracht geworden. Dit heeft invloed op iedereen die goederen importeert naar de Europese Unie. Eén van de belangrijkste wijzigingen hierin, betreft het bijtellen van royalty’s en licentierechten.

De wetswijziging heeft gevolgen voor de manier waarop u uw opgave bij Ritra Cargo doet. De kosten voor royalty’s en licentierechten zijn namelijk onderdeel van de douanewaarde. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op de hoogte van de invoerrechten.

Wij zijn ons ervan bewust dat royalty’s en licentierechten bij u op diverse manieren in rekening worden gebracht. Hierdoor zijn deze niet altijd duidelijk vooraf toe te wijzen aan de waarde van de ingevoerde goederen. Bijvoorbeeld wanneer de waarde wordt berekend aan de hand van een achteraf betaalconstructie of op verkoopaantallen. In dit soort situaties kunt u de bijtelling van uw royalty en licentierechten mogelijk niet direct bepalen. In dit geval of bij twijfel, raden wij u aan om contact op te nemen met het douanekantoor in uw district. Zij kunnen u dan verder helpen.

Heeft u vragen over de nieuwe douanewetgeving? Onze afdeling douane declaratie helpt u graag verder. Zij zijn bereikbaar via het algemene nummer 010-7671000.

 

Het artikel 136 van de Uitvoeringsverordening kunt u hier downloaden.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.