+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Software update: nieuwe functie ‘consolidate’ in TCS

Software update: nieuwe functie ‘consolidate’ in TCS

Importeurs hebben bij de productie van goederen vaak te maken met verschillende zendingen die ieder op een ander moment verzendklaar zijn. Deze worden vervolgens zo snel mogelijk en los van elkaar verscheept, ook al zijn ze niet direct op de eindbestemming nodig. Hoe handig zou het zijn als deze zendingen kunnen worden gecombineerd tot één shipment, wanneer de tijd dit toelaat? Met de nieuwe functie ‘consolidate’ binnen ons Traffic Control System (TCS) is dit mogelijk. Hiermee krijgt u de vrijheid om uw zendingen te laten consolideren binnen een bepaald tijdsvenster.

 

Hoe werkt ‘consolidate’?

Onderstaande video demonstreert kort hoe de functie ‘consolidate’ in TCS werkt.

Video: klik rechtsonder op ´Volledig scherm´om te vergroten

 

‘Consolidate’ is een nieuwe functie van onze PO-management tool Traffic Control System (TCS). Iedere klant die met dit platform werkt, kan hier op aanvraag (kosteloos) toegang tot krijgen. In welk scenario kunt u ‘consolidate’ gebruiken en hoe werkt het in de praktijk?

 

Gebruikelijke situatie:

  • 1 à 2 weken van tevoren hoort u van de leverancier dat uw zending klaar is.
  • Verscheping van de goederen wordt door Ritra Cargo’s agent geregeld.
  • U geeft akkoord voor de gekozen afvaart.

 

Situatie met ‘consolidate’:

  • U geeft akkoord voor de afvaart, maar met de bemerking dat de zending eventueel ook op een later moment mag worden verscheept binnen het door u opgegeven tijdsvenster.
  • De meest geschikte afvaart wordt door de agent gekozen, rekening houdend met het tijdsvenster en de mogelijkheid om uw zendingen te consolideren.
  • De goederen worden verscheept, zonder dat u hier nogmaals akkoord voor hoeft te geven.

 

Zendingen consolideren levert u vooral efficiëntievoordelen op. In plaats van dat iedere zending apart wordt verscheept en bij u wordt afgeleverd, kan dit nu in één keer worden gedaan. Hierdoor bespaart u ook kosten.

 

Voor klanten, door klanten

Traffic Control System (TCS) is een op maat gemaakte PO-management tool, waarin alle gebruikelijke communicatie rondom zendingen plaatsvindt. TCS wordt in-house door Ritra Cargo beheerd. Hierdoor kunnen klantbehoeften snel worden doorvertaald, wat het platform veelomvattend maakt. De functie ‘consolidate’ is eveneens voortgekomen vanuit vragen uit de markt.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwe functie ‘consolidate’, het Traffic Control System, of een verzoek voor ons? Neem dan contact op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.