+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Nieuwe Sea-air mogelijkheden vanuit China

Nieuwe Sea-air mogelijkheden vanuit China

Sea Air Transport

Als gevolg van de wereldwijde coronacrisis zijn de mogelijkheden voor luchtvracht vanuit China, door het vervallen van veel vluchten, zeer beperkt. Ook de prijzen zijn hierdoor extreem gestegen. Ritra Cargo blijft, ook in deze voor ons allen bijzonder lastige tijd, op zoek naar mogelijkheden. Vorige maand hebben we u daarom attent gemaakt op de mogelijkheden per spoor, eveneens als toevoeging op luchtvracht. Deze maand lichten we graag een ander alternatief aan u toe; Sea-air vanuit China.

 

 

Een alternatief voor luchtvracht

Nu luchtvracht lastig is bieden wij u, in samenwerking met twee agenten uit ons eigen netwerk, vanaf heden graag een goedkoper alternatief aan. Voor zendingen die met enige spoed naar Nederland moeten komen kunt u nu tevens gebruik maken van een Sea-air route via Zuid-Korea.

 

Deze dienst is alleen, op basis van lokale afstanden en kosten, geschikt voor zendingen die in de regio’s van Shanghai, Ningbo, Qingdao, Beijing en Tianjin beschikbaar zijn.

 

 

Hoe werkt het?

We lichten hierbij graag Sea-air kort aan u toe:

  • Vanuit de haven van Weihai, China (op zo’n 1000 Km ten noorden van Shanghai) vertrekken er dagelijks afvaarten naar de haven van Incheon, Seoul;
  • Na aankomst in de haven van Incheon vindt een transfer plaats (dit duurt minder dan een halve dag) naar de luchthaven van Seoul;
  • Zendingen vertrekken vervolgens via luchtvracht van de luchthaven van Seoul naar Schiphol, Amsterdam.

 

Als voorbeeld, duurt het transport vanuit regio Shanghai (via trucking naar Weihai Port – Incheon Port en aansluitende transfer naar de luchthaven van Seoul) 8 tot 9 dagen voordat de zending op Amsterdam Schiphol aankomt.

 

Het minimale gewicht per zending is vastgesteld op 500 Kgs. De tarieven en mogelijkheden zullen wij uiteraard dagelijks monitoren en per geval bekijken. Ze liggen momenteel weliswaar ook op een hoog niveau, maar zeker nog circa 30% lager dan de huidige luchtvrachttarieven.

 

 

Iets voor u ?

Neemt u dan gerust contact op met ons luchtvracht team. Jeanmarien, Mike en Rob zijn telefonisch bereikbaar op +31(0) 20 655 40 60 of per email op import@ritra-air.nl

Benieuwd naar onze andere mogelijkheden? Bekijk dan onze diensten.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.